vištienos blauzdelės arba kitos vištienos dalys, taip pat tinka ir visa višta (aš naudojau 10 blauzdelių)
svogūnai: 1 nedidelio
česnakas: ~3-5 skiltelių
aliejus: ~60 mililitrų
grūdėtosios garstyčios: 2 valgomųjų šaukštų
alus: 2 puodelių
druska
pipirai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių į dubenį supilame alų, aliejų, išspaudžiame česnakus, svogūną sutarkuojame per smulkią tarką, sukrečiame garstyčias, suberiame druską (naudojau ~2,5 arbatinio šaukštelio) ir pipirus. Viską išmaišome.
2. Tuomet vištienos blauzdeles nuplauname bei sudedame į paruoštą alaus marinatą, paliekame marinuotis per visą naktį arba bent kelias valandas.
Reklama
3. Prieš kepdamos orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Vištienos blauzdeles sudedame į kepimo skardą, užpilame šiek tiek marinato bei dedame į orkaitę. Kepame maždaug 40-50 minučių, kol dailiai apskrus. Mėgaujamės.:)
4. Rekomendacija: Daugiau vištienos blauzdelių receptų rasite: Vištienos blauzdelės.
Per sūru
Į marinadą dėjau šaukštelį druskos (vietoje nurodytų 2,5), bet gavosi stipriai persūdyta. Taigi, neapsigaukit...
Atsakyti
Per sūru
Atsakyti