Vištų kepenėlių ir mandarinų salotos

2018-05-31 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Vištų kepenėlių ir mandarinų salotos

Ingredientai

    • salotų gūžė: 200 gramų
    • vištos kepenėlės: 200 gramų (galima naudoti, kokias tik mėgstate)
    • mandarinai: 6
    • sezamų sėklos: 50 gramų
    • malti pipirai: pagal skonį
    • druska: pagal skonį
    • sviestas: 2 šaukštų
    • alyvuogių aliejus: 100 mililitrų
    • citrinos sultys: 2 šaukštų
    • skystas medus: 1 šaukšto
    • česnakas: 1 skiltelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių salotas nuplauname, nusausiname bei suplėšome, padaliname į lėkštes. Nuluptus mandarinus išskirstome skiltelėmis, sudedame ant salotų.
  2. 2. Tada sausoje keptuvėje paskrudiname sezamų sėklas bei paliekame atvėsti.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet kepenėles nuplauname, nusausiname, supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Užberiame druskos, pipirų ir išmaišome.
  5. 4. Keptuvėje išlydome sviestą bei apkepiname kepenėles po kelias minutes iš kiekvienos pusės. Neperkepame.
  6. 5. Kai kepenėlės jau atvės, sudedame ant salotų viršaus bei užberiame sezamų sėklomis.
  7. 6. Padažui aliejų išmaišome su citrinos sultimis, skystu medumi bei trintu česnaku. Padažą užpilame prieš valgydamos, nes kitaip salotos sukris. Skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau vištienos kepenėlių receptų rasite: Vištienos kepenėlių receptai.
Avinžirnių ir tuno salotos
(4)
Rudųjų ryžių ir lašišos salotos
(1)