kambario temperatūros grietinėlė: 0,3-0,5 stiklinės
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Ištepkite riebalais 22 centimetrų skersmens dydžio kepimo formą.
2. Tuomet vidutinio dydžio dubenyje persijokite miltus, kepimo miltelius, sodą bei druską. Dideliame dubenyje dėkite žemės riešutų sviestą, supilkite aliejų bei suberkite rudąjį cukrų. Išplakite elektriniu plaktuvu iki kreminės masės. Įmuškite kiaušinius, įmaišykite vanilės ekstraktą, viską išplakite.
3. Tada plakdamos dalimis suberkite miltų mišinį bei supilkite rūgpienį. Jei bus truputis neišplaktų gumulėlių, nieko tokio, nes jei perplaksime, pyragas bus sausas bei sunkus.
4. Po to supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą. Kepkite maždaug pusvalandį (ar jau iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku).
5. Palikite maždaug 5 minutes formoje, paskui baikite vėsinti ant metalinių grotelių.
6. Gaminame kremą: Į dubenį sudėkite žemės riešutų sviestą bei sviestą. Plakite iki vientisos kreminės masės. Nuolatos plakdamos po stiklinę suberkite miltelinį cukrų. Po truputį nuolatos plakdamos pilkite grietinėlę, kol bus norima konsistencija.
7. Atvėsusį biskvitą perpjaukite per pusę. Pertepkite kremu. Juo aptepkite torto viršų bei šonus. Skanaukite!
8. Pastebėjimas: Šis tortas, ypač dėl kremo, yra itin gardaus skonio. Ant pagrindo, be kremo, dar plonu sluoksniu aš užtepiau aviečių uogienės.