askaloniniai ar įprasti svogūnai: 1 didelio (smulkiai supjaustyto)
baltojo vyno actas: 2 šaukštų
miltai: 45 gramų
žuvies sultinys: 450 mililitrų
parmezano sūris: 40 gramų (smulkiai sutarkuotas)
36% riebumo grietinėlė: 6 šaukštų
švieži krapai: 1 šaukšto (smulkinti)
Aptepti:
kiaušiniai: 1 (plakto)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves nulupame, supjaustome bei verdame pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Tada nukošiame, sutriname, įpilame pieno, įdedame sviesto, druskos ir pipirų. Viską gerai sumaišome.
2. Tuomet padažui į keptuvę dedame sviestą bei svogūnus, kepame maždaug 5–6 minutes, kol suminkštės. Supilame vyno actą, paverdame apie 2–3 minutes, kol skystis išgaruos. Sudedame miltus, maišydamos pakepame 60 sekundžių.
Reklama
3. Supilame sultinį, užviriname ir verdame, kol padažas sutirštės. Įtarkuojame parmezano, nukeliame nuo ugnies, įmaišome grietinėlę bei krapus.
4. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Dubenyje sumaišome abiejų rūšių žuvį ir žirnelius. Paskaniname su trupučiu druskos ir pipirais.
5. Po to keraminiuose indeliuose (arba viename dideliame inde) paskleidžiame žuvį, dosniai užpilame padažo, ant viršaus tolygiai paskirstome bulvių košę. Viršų aptepame plaktu kiaušiniu. Statome indelius (indą) ant didesnės skardos.
6. Kepame maždaug 20–25 minutes. Skanaujame!
7. Patarimas: Galite daryti morkų bei bulvių košę. Tokiu atveju pusę bulvių pakeičiame morkomis.
8. Patarimas: Indelius (indą) pastatome ant skardos: jei netyčia padažas išbėgs pro kraštus, nesuteps orkaitės.