Agurkų kimchi

2022-03-10 Autorius WorldRecipes.lt

Agurkų kimchi
Agurkų kimchi arba paprasčiau pavadinus - pačios skaniausios azijietiškos agurkų salotos, kurias paprasta įsimylėti vos tik paragavus - švelniai aštrios ir saldžios vienu metu, su traškiais agurkais, sultingos ir tokios, kurias be galo sunku nustoti valgyti, nes norisi dar ir dar. Jos idealiai dera kaip išskirtinis garnyras arba tiesiog vienos arba su biriais ką tik išvirtais ryžiais. Tad patiekimo būdų labai daug.
 
Beje, šitaip pagamintus agurkus galite uždaryti stikliniame inde ir laikyti net savaitę - nuostabus azijietiškas skonis visos savaitės nuotykiams virtuvėje. 

Ingredientai

    • agurkai: 2 (dideli)
    • svogūnai: 1
    • česnakas: kelių skiltelių
    • švieži svogūnų laiškai: ryšulėlio
    • druska: kelių arbatinių šauktelių
    • ryžių actas: ketvirtadalio puodelio
    • alyvuogių aliejus: ketvirtadalio puodelio
    • smulkintos džiovintos aitriosios paprikos: 2-3 arbatinių šaukštelių
    • cukrus: 2-3 arbatinių šaukštelių
    • sezamo sėklos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia agurkus supjaustykite griežinėliais ir apibarstykite druska. Palikite trumpam.
  2. 2. Kai išsiskiria agurkų skystis, jį tiesiog nupilkite.
  3. 3. Tuomet supjaustykite griežinėliais svogūną ir pasmulkinkite svogūnų laiškus.
  4. 4. Į indą su paruoštais agurkais berkite svogūnus, svogūnų laiškus ir įtarkuokite česnaką.
  5. 5. Pilkite ryžių actą, alyvuogių aliejų, berkite aitriąsias paprikas ir cukrų.
  6. 6. Taip pat suberkite sezamo sėklas ir viską išmaišykite.
  7. 7. Galite skanauti iškart, bet jos dar gardesnės, kai būna pastovėjusios valandą kitą arba net per visą naktį šaldytuve. Skanaus!
  8. 8. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą (anglų kalba), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau kimchi receptų rasite: Kimchi receptai.


Mingailė

Pamėginau. Tikrai labai patiko. Nuo šiol valgysime daugiau agurkų, garantuotai. :D
Atsakyti
Agurkų kimchi