Aisbergo salotos su tunu

2019-03-08 Autorius WorldRecipes.lt

Aisbergo salotos su tunu

Ingredientai

    • nesmulkintas tunas savo sultyse: 1 indelio
    • aisbergo salotos
    • pomidorai: 1
    • ilgavaisiai agurkai: 0,5
    • svogūnai: 2 (nedidelių)
    • putpelių kiaušiniai: 6
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • alyvuogių aliejus
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į lėkštę suplėšykite aisbergo salotų lapus, sudėkite supjaustytus pomidorus bei agurkus, pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir perpus perpjautus putpelių kiaušinius.
  2. 2. Tuomet šakutės pagalba pasmulkinkite tuną bei dedame jo gabaliukus į lėkštę. Užspauskite citrinos sulčių, pabarstykite druska bei pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Patiekite ir skanaukite!
  3. 3. Pastebėjimas: Lengvas, bet tuo pačiu ir labai sotus užkandis, idealiai tinkantis greitiems pietums arba vakarienei. Mes pasirinkome valgyti su ciabattos skrebučiais.
Tartaro padažas
(1)
Ispaniška bulvių ir tuno mišrainė
(2)
Konservuoto tuno salotos su pomidorais ir alyvuogėmis
(4)
Tuno užtepėlė sumuštiniams
(4)