Amerikoniški sausainiai su šokolado gabaliukais

2019-02-08 Autorius Nekenčiu virtuvės

Amerikoniški sausainiai su šokolado gabaliukais

Ingredientai

    • sviestas: 175 gramų
    • rudas cukrus: 140 gramų (būtinai rudas)
    • baltas cukrus: 50 gramų
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 250 gramų (~400 mililitrų)
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • šokoladas: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą gerai išsukame su visų rūšių cukrumi, mušame kiaušinį, vėl gerai bei atsargiai išmaišome. Miltus, kepimo miltelius bei druską sumaišome atskirame inde ir įmaišome į skystąją masę. Tada sudedame ir mažais gabalėliais susmulkintą šokoladą. Gautą tešlą uždengiame maistine plėvele arba maišeliu ir dedame į šaldytuvą bent vienai parai (galite ir iki 3 parų; tikrai verta palaukti ilgiau).
  2. 2. Kantriai išlaukus, kepimo skardą ištiesiame su kepimo popieriumi, orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Formuojame nedidelius (4-5 centimetrų skersmens) ganėtinai storus (0,5-1 centimetro) skrituliukus bei dėliojame palikdamos gan didelius tarpus (nes sausainiai labai išsiplečia - iki vos ne 8 centimetrų; aš pati dėjau po 4 į eilę).
  3. 3. Tuomet kepame maždaug 15 minučių, kol gražiai parus. Leidžiame atvėsti, kad sukietėtų, nes tik iškepę bus dar minkšti. Skanaujame!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.

Elena

O sviestas tirpintas ar kambario temperatūros?
Atsakyti
Kapotos tešlos sausainiai - pyragėliai
(17)
Sausainiai Vilnius su glajumi
(5)