1. Iš pradžių sviestą gerai išsukame su visų rūšių cukrumi, mušame kiaušinį, vėl gerai bei atsargiai išmaišome. Miltus, kepimo miltelius bei druską sumaišome atskirame inde ir įmaišome į skystąją masę. Tada sudedame ir mažais gabalėliais susmulkintą šokoladą. Gautą tešlą uždengiame maistine plėvele arba maišeliu ir dedame į šaldytuvą bent vienai parai (galite ir iki 3 parų; tikrai verta palaukti ilgiau).
2. Kantriai išlaukus, kepimo skardą ištiesiame su kepimo popieriumi, orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Formuojame nedidelius (4-5 centimetrų skersmens) ganėtinai storus (0,5-1 centimetro) skrituliukus bei dėliojame palikdamos gan didelius tarpus (nes sausainiai labai išsiplečia - iki vos ne 8 centimetrų; aš pati dėjau po 4 į eilę).
Reklama
3. Tuomet kepame maždaug 15 minučių, kol gražiai parus. Leidžiame atvėsti, kad sukietėtų, nes tik iškepę bus dar minkšti. Skanaujame!
4. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.
Elena
O sviestas tirpintas ar kambario temperatūros?
Atsakyti
Elena
Atsakyti
Kara
Atsakyti