1. Iš pradžių kaitiname pieną, grietinėlę bei vanilės ankštį (nevalytą) ant nedidelės ugnies iki užvirimo.
2. Tuomet išimame vanilės ankštį. Jos neišmetame! Nuplovus, nusausinus bei išdžiovinus, laikome stiklainyje su smulkiu cukrumi, taip pasigaminsite naminio vanilinio cukraus.
Reklama
3. Tada plakame kiaušinio trynius su cukrumi bei krakmolu, kol plakinys tampa vientisas.
4. Karšto pieno-grietinėlės mišinį pilame ant kiaušinio-cukraus plakinio bei visą laiką maišome-plakame šluotele.
5. Po to supilame viską atgal į puodą. Jeigu naudosite vanilės ekstraktą, jį dedame dabar ir ant mažos ugnies po truputį, švelniai maišome medine mentele, kol kremas sutirštės.
6. Gautą kremą patiekiame iškart.
7. Kad išlaikytume šį kremą karštą, tiesiog ąsotėlį su kremu laikome karšto vandens vonelėje, jį uždengusios virtuvine maistine plėvele, kad nesusidarytų plutelė/plėvelė. Mėgaujamės!
8. Pastebėjimas: Anglijoje itin populiarus saldusis kremas, idealiai tinka pyragui arba pudingui aplieti.
9. Rekomendacija: Daugiau kremų receptų rasite: Kremai.