Ant grotelių kepta kiauliena

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Ant grotelių kepta kiauliena

Ingredientai

    • kiaulienos nugarinė: 300-350 gramų
    • balzaminis actas: 2 valgomieji šaukštai
    • alyvuogių aliejus: 4 valgomieji šaukštai
    • šviežiai malti juodieji pipirai
    • jūros druska: žiupsnelis
    • aitriosios paprikos milteliai
    • česnakai: 1 skiltelė
    • mairūnas: žiupsnelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruošiame marinatą: sumaišome balzaminį actą su aliejumi. Mėsą supjaustome riekėmis, gerai išmušame virtuviniu muštuku. Įtriname česnako skiltele, druska, prieskoniais – pipirais, paprika, bei mairūnu.
  2. 2. Sudedame į balzamiko ir aliejaus masę. Uždengiame maistine plėvele bei marinuojame šaldytuve maždaug 30 minučių.
  3. 3. Įkaitiname kepsninę bei kepame kepsnelius iš abiejų pusių, kol dailiai apskrus. Patiekiame su pasirinktu garnyru.
Įdaryta cukinija su mėsa ir voveraitėmis
(1)
Kiaulienos suktinukai su morkomis ir pievagrybiais
(1)
"Senelio" maltinukai
(9)
Charčio su kiauliena
(6)