Aromatinga kiaulienos mentė kepta rankovėje - orkaitėje

2020-06-08 Autorius Taip norėjau

Aromatinga kiaulienos mentė kepta rankovėje - orkaitėje
Man asmeniškai tai labai patinka būdas iškepti kiaulienos mentę rankovėje. Žinoma, vietoje mentės galite pasirinkti ir kiaulienos kumpį arba sprandinę. Mėsa gaunasi minkšta ir aromatinga. Darbo visai nedaug, nes beveik visą darbą už tave atlieka orkaitė. Galiu patikinti, kad visa šeima Jums padėkos už tokį tobulą patiekalą. Pamėginkite! 

Ingredientai

    • kiaulienos mentė: 1-1,5 kilogramo (tinka ir kumpis arba sprandinė)
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 6 skiltelių
    • majonezas: 1 valgomojo šaukšto
    • aštrios garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • medus: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
    • malti juodieji pipirai
    • malti kvepiantys pipirai
    • druska
    • muskatas, imbieras, kuminas: po žiupsneli
    • "Saldvos" kaukazietiški prieskoniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaulienos mentę nuplaukite, nusausinkite ir ištrinkite paruošta košele.
  2. 2. Košelė: Svogūną ir česnaką sutarkuokite smulkesne nei burokine tarka, sumaišykite su majonezu, garstyčiomis, medumi ir visais prieskoniais.
  3. Reklama
  4. 3. Po to įtrintą mėsą dėkite į dubenį, ant viršaus krėskite likusią košelę, dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite per visą naktį kambario temperatūroje.
  5. 4. Kitą dieną kiaulienos mentę sukiškite į kepimo rankovę, apdėliokite bulvių ketvirčiais (jeigu norisi), apvoliotais mėsos marinato likučiuose ir pradurkite skylutę.
  6. 5. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje nuo vienos iki pusantros valandos, priklausomai nuo kepamos mėsos gabalo storio. Įpusėjus kepimo laikui, temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių.
  7. 6. Iškeptą mėsą patiekite su iškeptomis bulvėmis ir šviežių daržovių salotomis. Lepinkitės!
Paprasti čenakai su kiauliena
(1)
Kepta kiaulienos šoninė rankovėje
(1)