Ant grotelių keptos krevetės saldžiame čili padaže

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Ant grotelių keptos krevetės saldžiame čili padaže

Ingredientai

    • Tigrinių krevečių: 30
    • Žemės riešutų aliejaus: 6 šaukštų
    • Kokosų pieno: 200 mililitrų
    • aitriosios paprikos miltelių: 2 šaukštelių
    • česnako: 3 skiltelių
    • druskos: žiupsnelio
    • juodųjų maltų pipirų: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia inde sumaišome žemės riešutų aliejų, kokoso pieną, čili miltelius, bei smulkiai pjaustytą česnaką. Taip pat įdedame ir po 0,5 šaukštelio druskos bei tiek pat juodųjų pipirų.
  2. 2. Tuomet užmarinuojame nuvalytas krevetes bei paliekame marinuotis mažiausiai 2 valandoms kambario temperatūroje arba per naktį paliekame šaldytuve.
  3. 3. Tada pasigaminame saldžiarūgštį čili padažą: keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus, po to sudedame smulkiai supjaustytą česnaką bei pomidorų tyrę, troškiname maždaug 30 sekundžių. Paskui į keptuvę turi keliauti pomidorai, čili pipirai, cukrus bei actas.
  4. 4. Padažui leidžiame užvirti, o tada verdame dar maždaug 30-35 minutes, kol padažas pradės tirštėti. Padažą perkošiame per sietelį bei paviriname maždaug apie 5 minutes. Pagal skonį viską pagardiname druska.
  5. 5. Galiausiai 6 medinius iešmelius maždaug 20 minučių pamirkome vandenyje. Suveriame ant jų krevetes bei kepame ant grotelių maždaug po 3-4 minutes iš abiejų pusių, palaistome marinatu.
  6. 6. Patiekiame su čili padažu. Tikras gardumėlis!
Keptos česnakinės krevetės svieste
(35)
Tailandietiškos krevečių ir makaronų salotos pagal Beatą
(1)
Ryžių makaronai su krevetėmis ir kokoso pienu
(7)
Koldūnai su krevetėmis
(1)
Kuskusas su jūros gėrybėmis ir daržovėmis
(1)
Norvegiškas omaras
(3)