Apelsininė vištiena su medumi | Receptas

Ingredientai

    • vištiena: 1 kilogramo (naudotos blauzdelės)
    • apelsinai: 3 (dideli)
    • medus: 2 šaukštų
    • alyvuogių aliejus: 1 šaukšto
    • česnakas: 3 skiltelių
    • džiovintas rozmarinas: 1 šaukštelio
    • druska
    • pipirai
    • grietinėlė: 100 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje išspauskite apelsinų sultis į dubenį, kuriame marinuosite vištieną. Supilkite aliejų, medų, berkite rozmarinus, smulkintą česnaką bei pipirus su druska, viską išmaišykite. Dėkite vištieną bei marinuokite tiek, kiek turite laiko iki kepimo (geriausia būtų per naktį, bet skubant užteks ir 60 minučių).
  2. 2. Tuomet pamarinuotą vištieną dėkite į kepimo skardą bei kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 30–40 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Tada marinatą perkoškite (galima ir neperkošti), pilkite į keptuvę bei kaitinkite, kol nugaruoja du trečdaliai. Pilkite grietinėlę bei sumažinę kaitrą kaitinkite, kol padažas sutirštėja. Jei reikia, įberkite druskos bei pipirų.
  5. 4. Rekomenduojame valgyti su bulvių piurė bei salotomis.
Višta raudoname vyne su rūkyta šonine ir grybais
(1)