Arbūzo užkandis su lietuvišku varškės sūriu

2020-08-11 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Arbūzo užkandis su lietuvišku varškės sūriu
Nemažai žmonių yra pripratę prie derinio arbūzas-feta ir jį labai pamėgę. Tačiau šį kartą pabandome kiek kitaip: arbūzas plius lietuviškas varškės sūris. 

Tikrai labai skanu ir tas lietuviškas varškės sūris čia nuostabiai tinka. Pamėginkite! ;)

Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunasi keturi užkandukai. :)

Ingredientai

    • besėklis arbūzas: 500 gramų
    • lietuviškas varškės sūris: 230 gramų
    • bazilikas: kelių lapelių
    • kreminis balzamiko actas: pagal poreikį
    • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
    • šviežiai malti pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia arbūzui nupjaukite šonus, padarydami 5 centimetrų storio pločio.
  2. 2. Tada su apvaliu konditeriniu žiedu išspauskite apskritimus.
  3. Reklama
  4. 3. Dėkite į serviravimo lėkštę.
  5. 4. Tuomet varškės sūrį perpjaukite išilgai pusiau ir išspauskite apkritimus tokio pat skersmens, kaip arbūzo.
  6. 5. Varškės sūrio apskritimą uždėkite ant arbūzo.
  7. 6. Po to pašlakstykite aliejumi, pagardinkite pipirais ir užpilkite balzamiko acto.
  8. 7. Papuoškite baziliko lapeliu ir skanaukite!
  9. 8. Patarimas: Jeigu namie neturite konditerinio žiedo, arbūzą galima supjaustyti griežinėliais, kvadratukais arba kubeliais.
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.