Vienas iš paprasčiausių ir greičiausių kiaušinių patiekalų, kurį galima pagaminti per kelias minutes ir patiekti pusryčiams ar kaip užkandį.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kiaušiniai, 4 vnt;
- pievagrybiai, 6 vnt;
- žalieji pipirai, 1 vnt;
- pomidoras, 1 vnt;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Gaminimo procesas
Kiaušinius virkite 7–10 minučių, kol suminkštės, atvėsinkite, nulupkite.
Pievagrybius supjaustykite griežinėliais.
Smulkiai supjaustykite karštus žaliuosius pipirus.
Supjaustykite pomidorą griežinėliais.
Mes šildome augalinį aliejų, tai įmanoma ir su sviesto gabalėliu.
Kepkite grybus su aitriąja paprika, kol suminkštės, druskos ir pipirų pagal skonį.
Ant viršaus uždėkite pomidorų apskritimus.
Kiaušinius supjaustykite į 2 dalis ir padėkite ant pomidorų, įberkite druskos, pipirų ir pabarstykite kitais prieskoniais pagal skonį.
Pabarstykite tarkuotu sūriu ant viršaus, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol sūris ištirps.
Patiekalas pasirodo tiesiog prabangus, turtingo skonio ir ryškaus aromato, vaikams tai labai patinka. Aitriosios paprikos praranda aštrumą ir patiekalą galima duoti vaikams.
Kotletų nebekepu. Gaminu patiekalą iš faršo orkaitėje
Orkaitėje kepti patiekalai pasirodo skanesni, aromatingesni ir sveikesni – nenaudojate daug augalinio aliejaus ir mėsos ar žuvies, daržovės nebus per riebios.
Šie kotletai su sūriu yra puikūs.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- maltos mėsos, 500 g;
- kepalas, 3 vnt;
- svogūnas, 1 gabalas;
- pieno arba vandens, 150 g;
- druska, pipirai, prieskoniai.
Norėdami paruošti jums reikalingą įdarą:
- svogūnas, 1 gabalas;
- marinuotas agurkas, 1 vnt;
- kečupas, 3 šaukštai;
- sūrio, 120 g.
Gaminimo procesas
Pirmiausia reikia marinuoti svogūną gabalėliais: sumaišyti actą, 1 arbatinį šaukštelį ir druską, žiupsnelį cukraus, truputį vandens. Viską sumaišykite ir marinuokite svogūną.
Duonos gabalėlius taip pat mirkome vandenyje arba piene.
Į maišytuvo dubenį įdėkite kepalą (iš anksto išspauskite), svogūną, druską ir pipirus, prieskonius pagal skonį ir sumalkite.
Gautą masę sumaišykite su malta mėsa, sumaišykite.
Marinuotą agurką supjaustykite plonais griežinėliais, sūrį – plonais griežinėliais.
Kepimo skardą patepkite aliejumi arba uždenkite pergamentu.
Suformuokite 9 didelius ir plokščius kotletus iš faršo, padėkite ant kepimo skardos.
Tepkite kečupu, dėkite agurko griežinėliais ir sūrio griežinėliais.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 30 minučių.
Šiuos kotletus patiekiu su įvairiais padažais, garnyrais, salotomis. Skonis. Kartais galite pridėti ir keptų grybų, kietąjį sūrį pakeisti lydytu sūriu arba sūrio riekeles dėti ne tik ant viršaus, bet ir į kiekvieno kotleto vidų.
Aš tiesiog sudedu viską į maišelį ir gaunasi idealiai skanu
Rankovėje keptos bulvės su vištiena ir aromatingu obuoliu yra tiesiog karališkas patiekalas. Pasirodo taip skanu, kad niekas negali atsispirti ir visada ima antrą porciją.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- bulvės, 600 g;
- 1 vnt svogūno ir žalio obuolio;
- vištienos krūtinėlė, 600 g;
- druska, pipirai, prieskoniai, kalendra, česnakai;
- karšto pomidorų padažo, 1 valgomasis šaukštas;
- augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimo procesas
Supjaustykite bulves smulkiais gabalėliais.
Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais.
Obuolys – plonais griežinėliais.
Į kepimo rankovę įdėkite svogūną, ant viršaus uždėkite bulves, tada obuolių gabalėlius.
Mėsą taip pat supjaustome gabalėliais ir dedame ant viršaus.
Druska ir pipirai, pabarstykite įvairiais prieskoniais, užpilkite padažu ir augaliniu aliejumi.
Maišelį surišame ir išminkome rankomis, kad visi produktai būtų sumaišyti su druska ir prieskoniais.
Įdedame maišelį į kepimo indą, padarome keletą pjūvių.
Kepame apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Patiekdami pabarstykite smulkintomis žolelėmis ir česnakais – pasirodo dar apetitiškiau ir aromatingiau. Prie šio patiekalo puikiai tinka salotos iš šviežių žolelių su majonezu ar daržovėmis.
Dabar aš kopūstų netroškinu ir nekepu. Dabar kopūstus gaminu kartu su kumpeliais: neriebus ir skanus maistas
Ingredientai:
- 1 kg pjaustytų baltagalvių kopūstų
- 4 vištienos kumpeliai
- 1-2 svogūno galvos
- 1 morka
- 1-2 skiltelės česnako
- 1 a.š. adžigos
- 2 v.š. aliejaus (saulėgrąžų)
- 30 g sviesto
- Druskos pagal skonį
Dietinis patiekalas iš kopūstų su vištiena rankovėje
Nuo vištienos kumpelių nuimkite odelę ir perpjaukite kumpelį į dvi dalis, nuplaukite, nusausinkite
Marinato paruošimui: giliame nedideliame inde sumaišykite adžigą su 1 v.š. saulėgrąžų aliejaus, išspauskite česnaką, sumaišykite ir mišiniu įtrinkite mėsą.
Įdėkite į šaldytuvą.
Svarbu! Druskos nededame. Jos yra adžikoje!
Per tą laiką smulkiai supjaustykite kopūstą, sutarkuokite morką, supjaustykite svogūnus (plonais žiedais).
Daržoves sudėkite į dubenį, paberkite druskos ir pamaigykite rankomis, kad išsiskirtų sultys.
Supilkite į daržoves likusį aliejų ir sumaišykite.
Daržoves sudėkite į kepimo rankovę, padarykite iš jų lyg pagalvę, ant kurios sudėkite mėsą, sviestą, supjaustytą nedideliais gabalėliais.
Užriškite rankovę ir pradurkite keliose vietose.
Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 190-200 ° C, tada įdėkite rankovę su daržovėmis ir kumpeliais 45 minutėms.
Po 45 min. išimkite rankovę, perpjaukite viršuje, atidengdamos mėsą.
Įdėkite į orkaitę ir kepkite, kol gražiai apskrus.
Dabar kopūstų nekepu, netroškinu.
Gaminu su vištienos kumpeliais: skanus, neriebus maistas.