„Firminiai“ pomidorai žiemai pagal mano vyro receptą! Jie pasirodo labai skanūs

„Firminiai“ pomidorai žiemai pagal mano vyro receptą! Jie pasirodo labai skanūs
Taigi artėjo ilgai lauktas pasirengimas žiemai – derlius įsibėgėjo, o tai reiškia, kad laikas išleisti kulinarinius sąsiuvinius su receptais ir kibti į darbus – išsaugojimo sezonas atviras!

Sąžiningai, pomidorus žiemai uždariau tik porą kartų, nes mano vyras šį procesą vykdo jau daugiau nei dešimt metų – pasirodo, jie yra tiesiog puikūs (be lašo meilikavimo, mielieji!)

Taigi, esmė ta, kad mes su juo esame susitarę – aš užsiimu agurkais, bet jis visiškai ir visiškai perima pomidorus.

Šiandien noriu pasidalinti su jumis šiuo pačiu „parašo“ receptu (žinoma, su mano vyro leidimu) – šeimininkės, būtinai pasilikite sau, nesigailėsite!

Ko jam reikia:
pomidorai,

serbentų, vyšnių ir krienų lapai,

krapų skėčiai,

petražolės,

česnakai,

Lauro lapas,

pipirų grūdeliai,

česnako.
Reklama
Kaip matote, rinkinys yra standartinis, tačiau pomidorų skonis priklausys nuo paties gaminimo proceso ir, žinoma, nuo sūrymo!

Sūrymui paruoškite:

Vanduo – 1 litras

Actas – 50 ml,

Druska – šaukštas su kaupeliu,

Cukrus – 3 šaukštai.

Pirmiausia paruoškite pomidorus – nuplaukite ir nuimkite žalias uodegas.

Vyras sako, kad geriau tokiu būdu uždaryti mažus pomidorus, tačiau ten turėtumėte vadovautis savo derliumi.

Tada užpilkite verdančiu vandeniu visus žalumynus, kad iš jo pašalintumėte visus mikrobus.
Reklama
Pasibaigus visiems paruošiamiesiems procesams, ant skardinių dugno uždėkite 2-3 lapus žolelių, česnako ir svogūno griežinėlių, tada pradėkite juos užpildyti pomidorais – stenkitės nepalikti tuštumų stiklainiuose.

Tada supilkite likusius prieskonius ir užpilkite pomidorus verdančiu vandeniu – tokios formos jie turėtų stovėti apie 15-20 minučių.

Laikui bėgant, pilkite visą vandenį iš skardinių į keptuvę ir, išmatavę jo kiekį, įpilkite sūrymo komponentų (jei keptuvėje gavote 5 litrus, tada recepte nurodytas acto, druskos ir cukraus kiekis turi būti padauginti iš 5).

Užvirkite sūrymą, išjunkite ugnį ir nedelsdami pradėkite pilti į stiklainius. 

Užsukite ruošinius su dangteliais ir apverskite stiklainius aukštyn kojomis, kad šios formos visiškai atvėstų (nepamirškite gerai suvynioti).

Tokius pomidorus galima laikyti tiek rūsyje, tiek sandėliuke – mes išbandėme abu šiuos variantus – abiem atvejais pomidorai „išliko“ prie pietų stalo nepažeisti.

Būtinai marinuokite agurkus pagal šį receptą. Marinuoti agurkai vokiškai


„Firminiai“ pomidorai žiemai pagal mano vyro receptą! Jie pasirodo labai skanūs

Šiuos agurkus išbandžiau pernai su drauge, man labai patiko skonis. 

Dabar nusprendžiau juos ir virti.
Reklama
Norėdami virti marinuotus agurkus, turite:

Pamirkykite agurkus 2 valandas lediniame vandenyje, tada nuplaukite ir vėl pamirkykite 1 valandą lediniame vandenyje. 

Agurkams nupjaukite visus antgalius ir uodegas, kad jie būtų švarūs ir tvarkingi.

Supjaustykite morkas plonais griežinėliais, o svogūnus – pusžiedžiais. 

Krapus reikia užplikyti verdančiu vandeniu.

Sterilaus indelio apačioje dedame krapų skėtį, tada česnaką. 

Gvazdikėlius perpjaukite pusiau.

Įpilkite lauro lapų ir sumaišykite agurkus su morkomis.

Į stiklainius supilkite druską ir cukrų, tada iki pat kaklo užpilkite agurkus šaltu, nevirintu vandeniu.
Reklama
Uždenkite virtais dangteliais.

Paimkite didelį puodą, padėkite servetėlę ant dugno ir įpilkite šiek tiek vandens. 

Leiskite vandeniui užvirti, dabar atsargiai įdėkite stiklainius.

Vanduo turi būti iki indelio pečių. 

Nuo to momento, kai vanduo užvirs, sterilizuokite dar 3 minutes.

Specialiomis žnyplėmis (pribluda) išimkite skardines.

Belieka įpilti acto ir susukti stiklainius.
Reklama
Norėdami paruošti ruošinį, jums reikės 1 litro vartojimo.

  • agurkai – apie 200 gramų;
  • svogūnai – 100 gramų;
  • morkos – 3-4 ilgos skiltelės;
  • česnakas – 1,5 skiltelės;
  • krapai (skėčiai) – 2 vnt;
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis su skaidriu;
  • cukrus – 2 arbatiniai šaukšteliai su skaidriu;
  • actas 9% – 3 šaukštai. šaukštai.
  • lauro lapas – 1 vnt.

Agurkai pagal šį receptą nesprogs ir turės gražią skaidrią marinato spalvą.