Aštri perlinių kruopų sriuba su agurkais

2021-04-25 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Aštri perlinių kruopų sriuba su agurkais
Šią sriubą tikrai nėra sunku paruošti, o skonis labai geras. Vis noriu, kad šeima valgytų kuo daugiau įvairiausių kruopų, o košių jie nelabai mėgsta. Tačiau tokios sriubos dar niekada neatsisakė, tad pradėjau ją gaminti ganėtinai dažnai.

Vietoje šviežių agurkų, jeigu norisi, galima naudoti raugintus arba marinuotus, bet su šviežiais sriubos skonis gaunasi švelnesnis.

Ingredientai

    • sultinys: 1,5 litro (vištienos arba daržovių)
    • virtos perlinės kruopos: 150 gramų
    • agurkai: 3 (vid. dydžio)
    • bulvės: 3
    • morkos: 2
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • aitrieji pipirai: 2
    • druska: žiupsnelio
    • baltieji pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sultinyje išvirkite bulves.
  2. 2. Per tą laiką, kol bulvės verda, keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite tarkuotas morkas, susmulkintus svogūnus ir česnakus, aitriąją papriką.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet sudėkite į puodą su sultiniu. Dėkite virtas perlines kruopas, tarkuotus agurkus ir virkite dar maždaug 10 minučių.
  5. 4. Gardinkite druska ir pipirais. Štai ir viskas, mūsų sriuba pagaminta. Labai skanu patiekti su šaukštu grietinės. Pasilepinkite!
Keto soup - kreminė brokolių ir sūrio sriuba
(2)
Trinta kreminė moliūgų - obuolių sriuba su šonine
(2)
Tailandietiška aštri vištienos sriuba
(2)