Aštrusis karai padažas

2024-11-19 Autorius Jurgittos receptai

Aštrusis karai padažas
Aštrusis karai padažas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta intensyvius ir pikantiškus skonius. Nors dažniausiai jis siejamas su karštais sušių patiekalais, šis padažas taip pat puikiai dera su įvairiais mėsos patiekalais, skrudintomis bulvytėmis, Budos dubenėliais, kepta lašiša ar kita žuvimi. Jo universalumas leidžia praturtinti daugelį patiekalų, suteikiant jiems išskirtinį skonį.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Majonezas: Jei norite lengvesnės versijos, galite naudoti graikišką jogurtą arba veganišką majonezą.
  • Sriracha padažas: Jei neturite Sriracha, galite naudoti kitą aštrų čili padažą arba sumaišyti maltus čili pipirus su trupučiu acto ir cukraus.
  • Citrinos sultys: Galima pakeisti laimo sultimis arba obuolių sidro actu, kad suteiktumėte rūgštumo.
  • Sezamų aliejus: Jei neturite sezamų aliejaus, galite naudoti alyvuogių aliejų su keliais lašais sezamų sėklų aliejaus skonio suteikimui.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Aštrumo reguliavimas: Padažo aštrumą galite lengvai reguliuoti, didindami arba mažindami Sriracha padažo kiekį pagal savo skonį.
  • Skonio subalansavimas: Jei padažas atrodo per aštrus, pridėkite šiek tiek daugiau majonezo arba jogurto, kad sušvelnintumėte skonį.
  • Laikymas: Paruoštą padažą laikykite sandariame inde šaldytuve iki savaitės. Prieš naudojimą gerai išmaišykite.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 600 kcal
  • Kalorijos vienai porcijai (apie 2 šaukštai): apie 150 kcal 

Ingredientai

    • Majonezas: 2/3 stiklinės (apie 160 ml)
    • Sriracha aitriųjų paprikų padažas: 2 valgomieji šaukštai (apie 30 ml)
    • Citrinos sultys: 1 valgomasis šaukštas (apie 15 ml)
    • Sezamų aliejus: 1 valgomasis šaukštas (apie 15 ml)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite ingredientus: Surinkite visus reikalingus ingredientus ir pasiruoškite juos matavimui.
  2. 2. Sumaišykite padažą: Vidutinio dydžio dubenyje sudėkite majonezą, Sriracha padažą, citrinos sultis ir sezamų aliejų.
  3. Reklama
  4. 3. Išmaišykite: Naudodami šluotelę arba šaukštą, gerai išmaišykite ingredientus, kol gausite vienalytę masę.
  5. 4. Paragaukite: Paragaukite padažo ir, jei reikia, pakoreguokite skonį, pridėdami daugiau Sriracha padažo aštrumui arba majonezo švelnumui.
  6. 5. Patiekite: Padažą galite naudoti iš karto arba laikyti šaldytuve, kol prireiks.
  7. 6. Santrauka: Aštrusis karai padažas yra universalus ir lengvai paruošiamas pagardas, kuris praturtins daugelį jūsų patiekalų. Su galimybėmis pritaikyti ingredientus pagal savo skonį, šis padažas taps nepakeičiamu jūsų virtuvėje.

Agnė Mockutė

Visada kai gaminu sušius, būtinai gaminu ir šį padažą. Jis be galo tinka!
Atsakyti
Aštrusis karai padažas
Skanus padažas balandėliams
(3)
Raudonų serbentų pagardas
(3)