Audronės želė tortas su kondensuotu pienu ir želatina

2024-03-06 Autorius WorldRecipes.lt

Audronės želė tortas su kondensuotu pienu ir želatina
Šis želė tortukas su kondensuotu pienu ir želatina susilaukė visų labai didžiulio dėmesio mano visų draugų tarpe. Ir ne tik dėmesio bet ir daugybės pagyrų, nes sakė, kad be galo skanu. O šiandien jis keliauja ir mūsų skaitytojams - visiems Jums, kurie mėgstate pasilepinti skaniais desertais. Būtinai išmėginkite jau šiandien! Esu visiškai tikra, kad šis receptas Jūsų nenuvils ir norėsite šitaip gaminti ir ateityje. Tad nieko nebelaukiam ir pradedam gamybą! 

Ingredientai

    • želė: kelių spalvų
    • želatina: 2 pakelių po 20 gramų
    • kondensuotas pienas: 1 skardinės
    • šaltas vanduo
    • karštas virintas vanduo

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įvairių spalvų žėlę pasiruoškite pagal instrukcijas ant pakuotės (tik pilame šiek tiek mažiau vandens - 300 mililitrų).
  2. 2. Žėlę pastatome sustingti.
  3. 3. Želatiną brinkiname 0,5 stiklinės šalto vandens (maždaug porą minučių).
  4. 4. Į dubenį su 300 mililitrų karšto virinto vandens supilame želatiną, laukiame kol granulytės visiškai ištirps (galite kaitinti tik neužvirti).
  5. 5. Supilame kondensuotą pieną, viską išmaišome ir paliekame, kad atvėstų.
  6. 6. Per tą laiką kelių spalvų žėlę supjauštome gabaliukais, juos sumaišome dubenyje (pjaustant žėlę peilis turi būti karštas, šitaip geriau pjaustysis) ir užpilame kondensuoto pieno masę.
  7. 7. Pastatome į šaldytuvą stingti bent jau 3-4 valandoms (dar geriau visai nakčiai).
  8. 8. Sustingusį gražų bei gardu desertą supjaustykite ir lepinkitės!

Onutė

Aš tai darau su jogurtu, nes su kondensuotu pienu gaunasi labai saldus. Darau į torto atidaromą formą. Dar galima ant pačio viršaus uždėti vaisių kelias skilteles, tiesiog truputį įspausti į tą skystį
Atsakyti

Sigita

Labas kiek dejote jogurto.

Viktorija

Želatinos dėti, kaip recepte parašyta 2 pakelius? Puse puodelio vandens ir pabrinkinti tik kelias min.???
Atsakyti

Monika

Kodėl rašo želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje, ir toliau - želatiną išbrinkinti karštame vandenyje
Atsakyti

G

Žele būna įvairių skonių ir ją reik užpilt karštu vandeniu, o želatiną reik išbrinkinti šaltame vandenyje ir tik tada pakaitint vandens vonelėje kol ištirps.

Loreta

Kokio dydžio kondensuoto pieno skardinė? Mazoji?
Atsakyti

Stanislava Šileikienė

Darau su kefyru vietoj kondensuoto pienelio - ir skanu, ir sveika... Pabandykit
Atsakyti

Sigita

Labas kiek dejote jogurto
Atsakyti

Irena

Dariau pagal šita recepta ,labai skanus gaunasi o ant viršaus dedu vaisius
Atsakyti

Snieguole

Imu 3 ind grietinės ind kone pieno žele darau mix pamaišau tarkim du Pikeliai sluoksniuotos želes du pok paprastos žel želatinos dedu 3 valg šaukšt ir viską sudėjus pilį į torto forma
Atsakyti
Audronės želė tortas su kondensuotu pienu ir želatina
Nekeptas jogurtinis tortas su mandarinais
(4)
Mocarto tortas
(2)
Tinginio tortas su varške
(86)