Avienos sriuba

2018-10-24 Autorius WorldRecipes.lt

Avienos sriuba

Ingredientai

    • avienos mėsa: ~500 gramų
    • avienos kauliukai: poros
    • svogūnai: 2
    • paprikos: 1
    • morkos: 2
    • bulvės: 5
    • česnakas: 2 skiltelių
    • avienos prieskoniai
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių puode aliejuje apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, kai jau suminkštėja sudėkite gabaliukais supjausytą avieną bei apkepinkite. Tuomet sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytas morkas ir paprikas. Viską vėl pakepinkite, uždenkite dangčiu bei patroškinkite maždaug 30 minučių.
  2. 2. Po to pabarstykite druska, pipirais ir avienos prieskoniais, užpilkite verdančiu vandeniu, įdėkite avienos kauliukus bei virkite maždaug 90 minučių. Tada sudėkite kubeliais supjaustytas bulves bei dar palikite virti maždaug pusvalandį (avieną reikia virti ilgai, kad būtų minkšta). Kai jau išverda nuimkite nuo ugnies, įspauskite česnako, uždenkite bei palikite pastoveti 5-10 minučių. Patiekite ir mėgaukitės!
  3. Reklama

AV

Kokia nesąmone šitaip ilgai virti daržoves, taigi galima išvirti kauliukus, o paskui įdėti troškintis daržoves 🤔
Atsakyti
Klasikiniai lietuviški šaltibarščiai su bulvėmis
(24)
Kreminė voveraičių sriuba
(5)