Avinžirniai su parūkytomis dešrelėmis ir sūriu

2023-03-23 Autorius WorldRecipes.lt

Avinžirniai su parūkytomis dešrelėmis ir sūriu
Tikriausiai visi arba bent jau tikrai daugelis yra ragavę žirnių su spirgučiais, tačiau šiandien noriu Jums parodyti mano vyro labai pamėgtą alternatyvą - avinžirnius su rūkytomis dešrelėmis ir sūriu. Tokia mišrainė skani valgoma viena, bet dar skanesnė prie šalto alaus bokalo. Tad nieko nelaukdama rekomenduoju pasigaminti ir dalinuosi šiuo fantastišku receptu. 

Ingredientai

    • avinžirniai: 400 gramų
    • parūkytos dešrelės: 4
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • sūris: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia iš vakaro užsimerkiame avinžirnius.
  2. 2. Kitą dieną juos perplauname po tekančiu vandeniu ir verdame pasūdytame vandenyje maždaug 45-60 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet svogūną bei dešreles supjaustome pusžiedžiais. Česnaką susmulkiname. Svogūną, česnaką bei dešreles apkepame.
  5. 4. Galiausiai į indelį dedame išvirusius avinžirnius, ant viršaus - padažą bei pabarstome sutarkuotu sūriu. Patiekiame su šaltu alaus bokalu (labai skanu ir be jo) ir skanaujame!
  6. 5. Pastebėjimas: YouTube radau dar vieną labai patikusį avinžirnių receptą (rusų kalba), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau avinžirnių receptų rasite: Receptai su avinžirniais.


Gintarė

Gamindama nesitikėjau, kad bus taip skanu, bet gavosi tikrai puikiai. Ačiū, kad dalinatės nuostabiais receptais.
Atsakyti
Avinžirniai su parūkytomis dešrelėmis ir sūriu