Avižiniai batonėliai | Receptas

2017-11-24 Autorius WorldRecipes.lt

Avižiniai batonėliai | Receptas

Ingredientai

    • avižiniai dribsniai: 300 gramų
    • kokoso drožlės: 50 gramų
    • lazdyno riešutai: 50 gramų
    • moliūgo sėklos: 50 gramų
    • saulėgrąžos: 50 gramų
    • sezamo sėklos: 40 gramų
    • muskatas: žiupsnelio
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • medus: 240 gramų
    • cukrus: 50 gramų
    • sviestas: 120 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia avižinius dribsnius, kokoso drožles, riešutus, moliūgo sėklas, saulėgrąžas ir sezamą suberkite į didelį dubenį bei gerai išmaišykite.
  2. 2. Tuomet nedideliame puode ištirpinkite sviestą bei medų, berkite cukrų ir maišykite, kol šis ištirpsta. Ten pat berkite druską, cinamoną, vanilinį cukrų bei muskatą. Šia paruošta mase užpilkite avižinius dribsnius bei sėklas, viską gerai išmaišykite. Dėkite masę į didesnę skardą, išlyginkite bei truputį paspauskite. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
  3. 3. Po to kepinį palikite skardoje truputį atvėsti, paskui baikite vėsinti ant grotelių bei supjaustykite. Skanaukite!
Bananų duona su varške ir ananasais
(1)
Citrininė Velykų boba
(3)
Mini kreminio sūrio pyragėliai
(5)
Mieliniai rageliai "Kifle"
(2)