Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais ir aviečių džemu

2023-09-18 Autorius WorldRecipes.lt

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais ir aviečių džemu
Nors paprastomis dienomis pusryčiams tikrai namuose niekada nekepu pyragaičių (tai darau nebent savaitgaliais), tačiau neseniai turėjau laisvą dieną ir nusprendžiau, kad bus labai smagu, kai iš pačio ryto namai pakvips šviežiais kepiniais. Tad iškepiau savo šeimos labai pamėgtus sluoksniuotos tešlos pyragėlius - mini bandeles su obuoliais ir aviečių džemu. Šeima liko labai patenkinta ir dieną pradėjo su labai gera nuotaika. Rekomenduoju tai padaryti ir Jums. :)

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 20 pyragėlių.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • sluoksniuotos tešlos: 5 lapelių (~450 gramų)
    • obuolių: 4
    • džiūvėsėlių: 3 valgomųjų šaukštų
    • cukraus: 1 valgomojo šaukšto
    • kiaušinių: 1
    • aviečių džemo: 20 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. 2. Sumaišykite su džiūvėsėliais ir cukrumi.
  3. Reklama
  4. 3. Tada kiekvieną tešlos lakštą padalinkite į 4 dalis, šiek tiek pakočiokite.
  5. 4. Dėkite ant lakštelio šiek tiek obuolių įdaro, šaukštelį aviečių džemo ir gerai užspauskite kraštelius, suformuodami mažas apvalias bandeles.
  6. 5. Dėkite pyragėlius siūle į apačią ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.
  7. 6. Patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių. Skanaukite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau pyragėlių receptų rasite: Pyragėliai.
Varškės tinginys su uogomis
(15)