Cukruotos spanguolės

2024-01-01 Autorius WorldRecipes.lt

Cukruotos spanguolės
Aplinkai vis dar mus gąsdinant gripu, mes su šeima ieškome natūralių vitaminų. Turgeliuose dar tikrai galite rasti, kultūrinių, stambiauogių spanguolių, šiek tiek lenkiančių kai kuriais vitaminais įprastas pelkių uogas. Kaip tikriausiai žinote, spanguolės apskritai žmonių nuo seno vadinamos "gyvybės uogomis". Tokiu metu, kaip dabar, tai pats pirmas vaistas nuo vitaminų trūkumo, peršalimo arba mažakraujystės...

Mano pačios vaikai itin mėgdavo pirktines spanguoles cukruje, tas, pavoliotas plaktame kiaušinio baltyme bei gausiai išmaudytas miltiniame cukruje. Rekomenduoju paprastesnį uogų virtimo saldainiukais būdą, ypatingai, jeigu prisibijote žalių kiaušinių. Pamirkę uogas cukraus sirupe, o paskui kiek pavolioję biriame cukruje bei apdžiovinę, gausime standžias, skanias, ne per saldžias, bet ir nebe taip rūgščias uogas, kurių saują į burną įsimesti tikrai norės kiekvienas, kas kartą praeinantis pro šalį. Duodame tokių vaikams. Stiprinamės ir būname sveiki.

Beje, tokiais saldainiukais ne tik gražu, bet ir labai gardu puošti kokį nors pyragą arba tortą...

Ingredientai

    • spanguolės: 1 kilogramo
    • vanduo: 1 puodelio (1 puodelis - 250 mililitrų)
    • cukrus: 1 puodelio
    • cukrus (pabarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vandenį supilame į puodą, įberiame cukraus ir nuolatos maišydami pakaitiname, kol cukrus ištirpsta.
  2. 2. Gerai pravėsusį (jeigu sirupas pasidarė karštas), užpilame ant švarių ir sveikų spanguolių. Uždengiame (spanguolės privalo būti panirusios) ir padedam į šaltą vietą mažiausiai parai (aš laikiau dvi).
  3. Reklama
  4. 3. Po to pamirkusias uogas išimame iš sirupo ir gerai nusunkiame sirupo perteklių.
  5. 4. Uogas paskleidžiame ant kepimo popieriumi patiestos skardos ir užbarstom cukrumi, kad uogos jame gerai "išsivoliotų" ir apkibtų.
  6. 5. Paliekame nudžiūti bent jau 60 minučių.
  7. 6. Sukietėjusias suberiame į dubenėlį ir skanaujame! :)
  8. 7. Patarimas: Nepilame dar karšto sirupo ant uogų, spanguolės kaip mat susproginės.
  9. 8. Patarimas: Kad spanguolės dubenyje visiškai išliktų panirusios į sirupą, ant skysčio su uogomis paviršiaus uždedame mažą lėkštutę arba kokį nors puodo dangtį.