greitai paruošiami avižiniai dribsniai: 2,5 stiklinės
baltas šokoladas: pagal skonį
Apibarstymui:
druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi.
2. Tuomet miltus, kepimo miltelius, sodą bei druską išsijojame į vidutinio dydžio dubenį.
Reklama
3. Gerai išsukame sviestą su cukrumi, tada įmušame kiaušinį bei suberiame vanilinį cukrų. Miltų mišinį sumaišome su sviesto.
4. Į gautą tešlos mišinį įmaišome avižinius dribsnius bei baltąjį šokoladą.
5. Po to arbatinio šaukštelio pagalba lygiomis dalimis padaliname tešlą, maždaug po 2 arbatinius šaukštelius bei tarp delnų susukame į rutuliuką.
6. Sausainių rutuliukus sudedame į kepimo skardą maždaug 2 centimetrų atstumu, dviem pirštais paspausdamos sausainių rutuliukus, tam, kad taptų lygesni ir gražiai iškeptų.
7. Paruoštus sausainius kepimui apibarstome druska. Sausainius kepame iki kol truputį paruduos, maždaug 13-16 minučių. Skanaujame!
8. Rekomendacija: Daugiau avižinių sausainių receptų rasite: Avižiniai sausainiai