Avižiniai sausainiai su morkomis

2018-11-08 Autorius WorldRecipes.lt

Avižiniai sausainiai su morkomis

Ingredientai

    • avižiniai dribsniai: 200 gramų (tinka ir smulkesni, ir stambesni, naudojau puse tokių ir puse tokių)
    • miltai: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 3 arbatinių šaukštelių
    • cinamonas: 3 arbatinių šaukštelių
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • kokosų aliejus: 60 gramų
    • kiaušiniai: 2 (dideli)
    • vanilinis cukrus: šiek tiek (arba vanilės esencija)
    • sirupas: 0,5-0,75 puodelio (žiūrime pagal konsistenciją, gal prireiks mažiau, o gal ir daugiau)
    • morkos: 140 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių morkas sutarkuojame (aš tarkavau per smulkesnę nei burokinę tarką), kiaušinius išplakame atskirai. Sumaišome morkas su kiaušiniu. Kokosų aliejų (jeigu šis labai kietas) šiek tiek pašildome, kad būtų tinkamos konsistencijos ir lengvai įsimaišytų. Tada į masę suberiame druską, cinamoną, supilame vanilę bei sirupą, suberiame miltus, kepimo miltelius ir avižinius dribsnius. Paliekame masę pastovėti maždaug pusvalandį.
  2. 2. Paskui šaukšteliu formuojame norimo dydžio sausainius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepame iki 165 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Jei atrodo, kad sausainiai kiek per minkšti, galite pailginti kepimo trukmę 5 minutėmis. Tik ką iškepę sausainiai būna minkštoki, bet po to sutvirtėja, todėl iškepusius reikia atvėsinti ant grotelių. Mėgaujamės!
  3. Reklama
  4. 3. Rekomendacija: Daugiau avižinių sausainių receptų rasite: Avižiniai sausainiai.