Avižiniai sausainiai su šokoladu

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Avižiniai sausainiai su šokoladu

Ingredientai

    • 200 g rupių kvietinių miltų
    • 100 g avižinių dribsnių
    • 1/2 šaukštelio druskos
    • 1/8 l pieno
    • 60 g sviesto
    • 2 šaukštai grietinės
    • 50 g šokolado glajaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Miltus ir dribsnius išberti ant medinės lentelės. Pieną su medumi bei druska pakaitinti iki 40′C, sudėti sviestą ir ištirpinti.
  2. 2. Paruoštą skysti pamažu supilti j miltų bei dribsnių mišinj, dažnai maišyti’. Galiausiai sukrėsti grietinę. Paruoštą tešlą išminkyti, uždengti drobule ir palikti.
  3. Reklama
  4. 3. Tešlą perdėti į riebalais išteptą kepimo popierių, miltais^pibarstytu kočėlu iškočioti 3 mm storio lakštą. Lakštą supjaustyti 4×2 cm dydžio 1/2 cm storio gabaliukais, su popieriumi perkelti į skardą ir iškepti.
  5. 4. Dar šiltus sausainius nuimti nuo skardos, nuplėšti popierių. Atvėsusius sausainius aptepti šokolado glajumi.

Vilma Kriaučiūnienė

Skaniai pavyko šie avižiniai sausainiai :) Rekomenduoju išmėginti
Atsakyti