Baklažanų pyragas | Receptas

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Baklažanų pyragas | Receptas

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • sluoksniuota tešla: 250 gramų
    • baklažanai: 2 dideli (~800 gramų)
    • tarkuotas parmezanas: 80 gramų (arba kitas fermentinis sūris)
    • švieži bazilikai: saujelės
    • alyvuogių aliejus: 4 šaukštų
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių temperatūros. Tada baklažanus nulupame bei supjaustome griežinėliais (apie 3–4 milimetrų storio) ir apkepame iš abiejų pusių keptuvėje, kad truputį suminkštėtų (be riebalų).
  2. 2. Tuomet apskritą kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi, o po to išklojame su tešla (tiek dugną, tiek kraštus). Paskui į skardos vidų sluoksniuojame keptus baklažanus. Kiekvieno sluoksnio viršų apibarstome sutarkuotu sūriu, kapotais bazilikais bei apšlakstome alyvuogių aliejumi ir apibarstome druska.
  3. Reklama
  4. 3. Kepame orkaitėje apie 40 minučių. Patiekiame atvėsusį. Skanaujame!
Baklažanų pyragas | Receptas
Indiškas avinžirnių troškinys - karis su kokosų pienu
(4)
Keptų baklažanų suktinukai su sūriu
(1)
Chicago Deep Dish Pizza - vegetariška gili storapadė pica be mėsos
(2)
Salotos su burokėliais ir kriaušėmis
(1)
Eggplant - baklažanų parmigiana
(1)
Focaccia duonelė su alyvuogėmis - nuostabus užkandis prie vyno!
(2)