Keptuvėje kepti baklažanai su česnaku

2022-06-07 Autorius Vaida Kurpienė

Keptuvėje kepti baklažanai su česnaku
Toks tarsi visiškai elementarus patiekalas, kaip keptuvėje kepti baklažanai su česnakais, taip pat turi savo paruošimo paslaptis. Šį kartą jomis ir noriu su Jumis pasidalinti, kad baklažanus paruoštumėte itin skaniai.

Šį patiekalą, kurį aš įprastai patiekiu kaip garnyrą, įvertins net ir tie, kam baklažanai ne itin patinka.

Ingredientai

    • ilgi baklažanai: 4
    • česnakas: 1 galvutės
    • petražolės: 1 saujos (+ papuošimui)
    • mėgstamas čili padažas: 4-6 valgomųjų šaukštų (arba pagal skonį)
    • alyvuogių aliejus: 100 mililitrų
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuplautus ir nusausintus baklažanus supjaustome riekutėmis arba juostomis, pabarstome druska. Paliekame pastovėti maždaug 20 minučių, kad nebūtų kartūs.
  2. 2. Po to juos nuplauname.
  3. 3. Keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus.
  4. aliejus įkaitinamas keptuvėje
  5. 4. Apkepame baklažanus iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.
  6. 5. Padažui keptuvėje arba puode sumaišome čili padažą, šaukštą aliejaus, įberiame druskos ir pipirų, jeigu reikia pagal skonį, užviriname, sudedame susmulkintą česnaką. Taip pat, jeigu reikia, galite įpilti šlakelį vandens, kad padažas nebūtų per daug tirštas.
  7. 6. Sudedame baklažanus, pakaitiname ant nestiprios kaitros maždaug 2-3 minutes ir patiekiame, pabarstę susmulkintais žalumynais. Skanaujame!

...

Na taip, tikrai. Pademonstruokite kaip šaukšte aliejaus apkepti keptuvės porcijos griežinėlių kiekį?
Atsakyti
Cukinijų, paprikų ir baklažanų troškinys
(31)
Vegetariška pica su daržovėmis, feta ir alyvuogėmis
(3)