sėklos: 40 gramų (saulėgrąžų, moliūgų, linų, chia, sezamo ar aguonų - pagal skonį arba tai, ką turime namie)
druska: žiupsnelio
džiovintos datulės: 100 gramų (ar figų, razinų, abrikosų, kriaušių)
bananai: 4 (prisirpę)
vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
saulėgražų aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pagrindinis gamybos veiksmas vyks blenderyje. Pradžioje jame susmulkinkite avižinius dribsnius (tik ne iki miltų), sudėkite kokoso drožles, sėklas, druską bei sukapotus džiovintus vaisius. Viską galite dar kartą sutrinti.
2. Tuomet kitame dubenyje šakute sumaigykite bananus, įpilkite aliejaus, vanilės ekstrakto bei gerai išmaišykite.
Reklama
3. Tada sumaišykite abi mases bei pilkite į kepimo popieriumi padengtą skardą.
4. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 25-40 minučių. Ilgiau kepęs pyragas bus tvirtesnis. Pjaustykite jau atvėsusį.
5. Skanaus bei sveiko užkandžio prie arbatos arba pieno!