Bananinis pyragas be kiaušinių ir miltų

2017-10-17 Autorius Su karamele

Bananinis pyragas be kiaušinių ir miltų

Ingredientai

    • avižiniai dribsniai: 200 gramų
    • kokoso drožlės: 100 gramų
    • sėklos: 40 gramų (saulėgrąžų, moliūgų, linų, chia, sezamo ar aguonų - pagal skonį arba tai, ką turime namie)
    • druska: žiupsnelio
    • džiovintos datulės: 100 gramų (ar figų, razinų, abrikosų, kriaušių)
    • bananai: 4 (prisirpę)
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • saulėgražų aliejus: 3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pagrindinis gamybos veiksmas vyks blenderyje. Pradžioje jame susmulkinkite avižinius dribsnius (tik ne iki miltų), sudėkite kokoso drožles, sėklas, druską bei sukapotus džiovintus vaisius. Viską galite dar kartą sutrinti.
  2. 2. Tuomet kitame dubenyje šakute sumaigykite bananus, įpilkite aliejaus, vanilės ekstrakto bei gerai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Tada sumaišykite abi mases bei pilkite į kepimo popieriumi padengtą skardą.
  5. 4. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 25-40 minučių. Ilgiau kepęs pyragas bus tvirtesnis. Pjaustykite jau atvėsusį.
  6. 5. Skanaus bei sveiko užkandžio prie arbatos arba pieno!
Bananinis pyragas be kiaušinių ir miltų
Imbierinis sūrio pyragas su karamele
(1)
Rabarbarų pyragas su pudingu
(3)
Beatos keptas varškės pyragas su avietėmis
(1)
Riešutinis-karamelinis pyragas Kalėdoms
(7)
Varškės pyragas "Gelbėjimosi ratas"
(47)