Befstrogenas | Receptas

2018-06-26 Autorius Mukatanas

Befstrogenas | Receptas

Ingredientai

    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • pievagrybiai: 450 gramų
    • jautienos nugarinė: 600 gramų (arba kiaulienos nugarinė)
    • garstyčios: 2 valgomųjų šaukštų
    • grietinėlė: 300 mililitrų (galima keisti grietine)
    • jautienos sultinys arba vanduo: 150 mililitrų (aš dažniausiai naudoju: 150 ml vandens + 28 g Knorr jautienos buljonetės, rekomenduoju išbandyti - tikrai gardu)
    • nuvarvinti mažyčiai marinuoti agurkėliai: 190 gramų
    • petražolės: 1 šakelės
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių svogūną padaliname perpus, nulupame bei supjaustome juostelėmis. Nuplauname grybus bei supjaustome ketvirčiais. Supjaustome jautienos nugarinę į plonytes juosteles skersai raumens skaidulų.
  2. 2. Tuomet didelėje keptuvėje ant didelės ugnies įkaitiname šaukštą aliejaus. Sudedame trečdalį jautienos bei kepame maždaug 2-3 minutes, maišydamos, kol vos vos parus, išimame. Vėl įkaitiname vieną šaukštą aliejaus bei iškepame antrą trečdalį jautienos, paskui vėl įkaitiname šaukštą aliejaus ir taip pat iškepame likusią jautieną. Labai svarbu jautienos neperkepti, kitaip ji taps kieta. Ir nekepame jokiu būdu visos jautienos vienu metu - ji nekeps, o troškinsis savo sultyse, dėl ko neapskrus bei nebus tokia minkšta, kokia turi būti.
  3. Reklama
  4. 3. Tada, į keptuvę, kur kepė jautiena, (jokiu būdu nevalome keptuvės) įdedame sviesto, ištirpiname jį, sumažiname ugnį iki vidutinio kaitrumo, sudedame supjaustytą svogūną, užberiame pusę šaukštelio druskos ir kepame maišydamos 2-3 minutes, kol suminkštės.
  5. 4. Į keptuvę sudedame grybus, padidiname ugnį bei kepame maišydamos maždaug 8 minutes, kol jie suminkštės ir išgaruos didžioji dalis skysčio.
  6. 5. Po to sugrąžiname į keptuvę jautieną su visomis sultimis, maišydamos kaitiname maždaug 2 minutes.
  7. 6. Į keptuvę supilame sultinį, grietinėlę, garstyčias, gerai išmaišome, užverdame bei švelniai troškiname maždaug 5-7 minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės.
  8. 7. Sudedame agurkėlius, švelniai (ant kuo mažesnės ugnies) pakaitiname apie 1-2 minutes, paskaniname druska (jei norisi) bei maltais juodaisiais pipirais. Susmulkiname petražoles bei užberiame ant jautienos. Nedelsdamos patiekiame su ryžiais, bulvių koše arba makaronais. Arba valgome tiesiog vieną. Skanaus!
Troškinta stirniena marinuota rūgpienyje
(3)
Švediški mėsos kukuliai
(10)
Maltos mėsos kukuliai pomidorų padažo - grietinės padaže
(27)