Blynai su tarkuotais obuoliais

2018-11-13 Autorius Neringos blogas

Blynai su tarkuotais obuoliais
„Blynai su tarkuotais obuoliais“ – tai minkšti, purūs blynai, kurie pasižymi saldžiarūgščiu obuolių skoniu ir lengvu rudenišku aromatu. Be to, blynai su obuoliais – tai universalus patiekalas, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kvietiniai miltai: Galima pakeisti pilno grūdo miltais arba avižiniais miltais, jei norite sveikesnės versijos. Norint išvengti glitimo, kvietinius miltus galima pakeisti migdolų arba ryžių miltais.
  • Cukrus: Rekomenduojama naudoti rudąjį cukrų, kuris turi daugiau mineralų, arba medų. Taip pat galite naudoti klevų sirupą.
  • Pienas: Jei vengiate pieno produktų, galite naudoti augalinį pieną, pavyzdžiui, migdolų, avižų arba kokosų pieną.

Patiekalo gaminimo patarimai

Norint, kad blynai būtų dar puresni, tešlą po paruošimo galite palikti pastovėti apie 10 minučių. Tai leis kepimo milteliams pilnai suaktyvėti ir blynai bus minkšti bei purūs.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • pienas: 300 mililitrų
    • kvietiniai miltai: 300 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • tirpintas sviestas: 60 gramų
    • tarkuoti obuoliai: 2
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintos spanguolės: 50 gramų (nėra būtina)
    • sviestas (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius išplakame su cukrumi bei tirpintu sviestu, supilame pieną ir lengvai permaišome.
  2. 2. Atskirame inde sumaišome persijotus miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Miltų mišinį sumaišome su kiaušinių mase.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į tešlą sudedame sutarkuotus (burokinės tarkos pagalba) obuolius bei spanguoles. Permaišome tešlą.
  5. 4. Tada ant lengvai įkaitusios keptuvės pateptos sviestu kepame nedidelius blynelius.
  6. 5. Patiekiame su mėgstamais priedais. Mėgaujamės!
  7. 6. Pastebėjimas: Mes šį kartą valgėme su klevų sirupu.
  8. 7. Santrauka: Blynai su tarkuotais obuoliais – tai skanūs ir sotūs blynai, puikiai tinkantys bet kuriuo paros metu.