1. Iš pradžių lengvai išplakame kiaušinius. Pilame šiltą pieną, padruskiname, beriame cukrų, pilame aliejų bei viską maišydamos po truputį pilame miltus. Maišome tol, kol masė taps vientisa. Paliekame pastovėti maždaug 10 minučių.
2. Tuomet kepame lietinius blynelius. Apkepame iš abiejų pusių.
Reklama
3. Kremas: Sumaišome grietinėlę bei sūrio kremą, truputį padruskiname bei papipiriname. Į kremą lengvai įsukame susmulkintus žalumynus.
4. Tada ant iškeptų blynelių užtepame kremo. Ant kremo išdėliojame labai plonai supjaustytą lašišą. Paruoštą blynelį susukame tūtele bei supjaustome norimo dydžio gabalėliais, išdėliojame lėkštėje. Mėgaujamės!
5. Pastebėjimas: Šią užkandėlę galima pusvalandžiui įdėti į šaldytuvą. Bet jei norisi patiekti pusryčiams šiltą užkandėlę, kremą ruošiame skystesnį. Tokį kremą pilame ant dar karšto blyno, ant viršaus uždedame lašišos ir nedelsdami skanaujame.