Tokį pikantiško skonio bri sūrio fondiu galima patiekti su kuo tik tuo metu norisi: šviežio prancūziško batono gabaliukais, įvairiomis daržovėmis (man labiausiai patinka su morkomis), vaisiais (itin tinka šviežios figos bei obuoliai), dešrelėmis ar vištiena. Valgome su garstyčiomis, alyvuogėmis, čili pipirais, marinuotais agurkėliais bei kitais priedais. Super skanu!
1. Pirmiausia fondiu indą ištepame trintu česnaku, smulkūs gabaliukai tegul lieka dugne. Galite gaminti ir atskiroje keptuvėje.
2. Tada supilame baltą vyną bei cheresą ir nustatome vidutinę temperatūrą.
3. Sūrio kubelius apvoliojame kukurūzų krakmole. Juos sumetame į įkaitusį vyną ir lėtai išmaišome - pirmiau maišome mediniu šaukštu, po to metaline šluotele.
4. Kai jau sūris išsilydo, nuimame nuo kaitros, suberiame muskatą, druską ir pipirus.
5. Fondiu privalo būti tolygios konsistencijos bei gražiai padengti medinį šaukštą. Jeigu masė gavosi per skysta, įdedame daugiau sūrio. Jeigu kiek per tiršta, įpilame šlakelį vyno. Skanaus!