Britiška duona

2018-10-11 Autorius Baltoje lėkštėje

Britiška duona

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kvietiniai miltai: 560 gramų
    • jūros druska: 10 gramų
    • cukrus: 10 gramų
    • sausos mielės: 2 gramai
    • sviestas: 20 gramų
    • pienas: 100 mililitrų
    • šaltas vanduo: 200 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į dubenį įpilkite pieno, vandens bei ištirpinto sviesto. Sausus ingredientus sumaišykite tarpusavyje bei įdėkite į šlapius. Tada rankomis minkykite tešlą 15 minučių. Tešlos konsistencija gausis tarsi kokia kramtoma guma, minkyti vienas malonumas. Išminkytą tešlą sudėkite į indą, kuriame kepsite bei uždengusios palikite kelioms valandoms. Paskui, kepimo formą su tešla įdėkite į šaldytuvą bei palikite per visą naktį.
  2. 2. Tuomet ryte tešlą išimkite iš šaldytuvo bei palikite atšilti kelioms valandoms. Tada įkaitinkite orkaitę iki 240 laipsnių temperatūros bei įdėkite dubenėlį su vandeniu. Kai orkaitė jau įkais (vanduo turi burbuliuoti) tuomet paruoštą tešlą dėkite į orkaitę bei kepkite 10 minučių. Paskui išimkite dubenėlį su vandeniu (nuo vandens susidarys drėgmės efektas, kuris padės susidaryti storai traškiai plutelei) bei sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 25 minutes. Atvėsinkite bei skanaukite!
  3. Reklama
  4. 3. Pastebėjimas: Man nerealiai patiko ši duona, dabar namie tikrai gaminsiu ją daug dažniau. Rekomenduoju ir Jums išmėginti.
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos receptai.
Britiška duona
Britiška duona
Hokkaido - japoniška pieniška duona
(6)
Beatos riešutų duona
(1)
Ruginė duonytė su raugu
(4)