Labai gardus bei nesunkiai pagaminamas bulvių apkepas su kumpiu. Gaminant be kumpio toks patiekalas idealiai tinka ir kaip garnyras. Išbandykite, esu tikra, kad patiks.:)
1. Iš pradžių bulves supjaustome labai plonomis riekelėmis, tam reikalui idealiai tinka tarka.
2. Tuomet kumpį supjaustome nedideliais kubeliais arba juostelėmis ir trumpai apkepame keptuvėje. Susmulkiname česnaką beisutarkuojame sūrį.
Reklama
3. Tada 24 centimetrų skersmens formą patepame sviestu, dedame sluoksnį bulvių, pabarstome prieskoniais, česnaku, uždedame kumpio bei sūrio sluoksnelį, po to vėl bulvių sluoksnis, prieskonių, česnakų, kumpio ir sūrio, taip kol viską susluoksniuote, viršutinis sluoksnis turėtų būti bulvių bei sūrio. Galiausiai užpilame grietinėlę, kad visur pasiskirstytų.
4. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros, kepame maždaug 50 minučių (kepimo laikas priklausys nuo apkepo storio). Bebaigiant kepti patikriname ar bulvės jau iškepusios. Skanaujame!