Kepti topinambai su šonine ir sūriu

2020-03-13 Autorius WorldRecipes.lt

Kepti topinambai su šonine ir sūriu
Na, jei įvardintume lietuviškiau, tai čia juk žieminės bulvės arba dar kitaip bulvinių saulėgrąžų šakniagumbiai kepti su šonine ir sūriu.

Topinambų žiedai žydėjimo periodu primena saulėgrąžas. Šias gėles galima pamatyti faktiškai prie kiekvieno namo kaimuose. Tiek kiek jos išsikeroja ore tiek pat kerojasi ir po žeme. Šių augalų gėris yra neapsakomas. Jie pilni mineralinių medžiagų bei B grupės vitaminų. 

Kartais mums pritrūksta idėjų kaip skaniai juos suvartoti, kai žalius kramsnoti pabosta. Tad noriu pasiūlyti vieną, mano mylimiausią būdą - topinambus apkeptus su rūkyta šonine ir sūriu. Nors šis patiekalas ir sotus, jis gali būti valgomas ir kaip garnyras prie rimtesnių patiekalų.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • topinambų gumbai: 700 gramų
    • rūkyta šoninė: tiek, kad visus gabalėlius galėtume suvynioti (plonomis juostelėmis pjaustyta)
    • tarkuotas sūris "Džiugas": pagal skonį (aš mėgstu jo užberti daugiau)
    • sviestas: gabalėlio
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • pienas: truputį daugiau nei 0,5 litro
    • druska
    • šviežiai malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Topinambus švariai nuplaukite ir peiliu nulupkite, kuo ploniau nupjaukite žievelę. Kiekvieną gumbelį įvyniokite į šoninės gabalėlį.
  2. 2. Keptuvėje išlydykite sviestą ir jame pakepinkite šaukštą miltų.
  3. Reklama
  4. 3. Palaipsniui supilkite pieną ir maišant kaitinkite, kol padažas sutirštės (pieno pilkite tiek, kad padažas nebūtų per daug tirštas). Šiek tiek pagardinkite su druska (atsižvelkite ir į šoninės sūrumą).
  5. 4. Įvyniotus topinambus vienu sluoksniu sudėkite į kepimo indą ir užpilkite padažu.
  6. topinambai įvynioti į šoninę
  7. 5. Gausiai pabarstykite tarkuotu sūriu ir maltais pipirais.
  8. topinambai į vynioti į šoninę apibarstyti sūriu
  9. 6. Pašaukite į iki 210 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 30 minučių arba tol, kol bulvytės liks šiek tiek kietos. Labai svarbu neperkepti, kad neištižtų, todėl baigiant kepti reikia ragauti. Viskas! Galite skanauti.
  10. patiekti kepti topinambai su šonine ir sūriu
  11. 7. Pastaba Asmeniškai man labai skanu su šviežiomis salotomis. O vietoj baltojo padažo bešamelio, paruoštus kepti topinambus galite užpilti grietinėle ir tuomet pabarstyti sūriu. Gardu visaip, rekomenduoju išmėginti.
  12. 8. Rekomendacija: Daugiau topinambų receptų rasite: Topinambų receptai.
Mieliniai bulviniai blynai su ikrais pagal Beatą
(1)