1. Iš pradžių bulves išvirkite, nusunkite bei palikite pravėsti. Per tą laiką didesniame dubenyje pasgaminkite padažą – nutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite pusės citrinos sultis, dėkite kaparėlius, berkite druskos, pipirų, pilkite aliejų bei viską gerai išmaišykite. Tada bulves supjaustykite į keturias dalis bei sudėkite į padažą, atsargiai permaišykite. Paragaukite, ar nieko netrūksta, jeigu reikia, dar pagardinkite druska pipirai ir/ar citrina. Po to, suberkite supjaustytus krapus bei dar kartelį lengvai išmaišykite.
2. Tuomet lašišą supjaustykite griežinėlias, išdėliokite lėkštėje. Viduryje lėkštės sudėkite bulvių salotas. Paskui grietinę sumaišykite su krienais, gardinkite padažą citrinos sultimis (citrina nėra būtina, bet man skanu, rekomenduoju pamėginti), užpilkite ant salotų.