1. Iš pradžių riešutus pakepiname sausoje keptuvėje (aš šį kartelį naudojau graikiškus) bei sumalame – ne per daug. Sausainius sutriname elektriniu smulkintuvu. Sumaišome su riešutais bei užpilame tirpintu sviestu, viską gerai išmaišome.
2. Tuomet masę sudedame į tortinės formą (naudojau 18 centimetrų) bei gerai apspaudžiame tortinės dugną ir kraštus. Kol darysite įdarą tortinę padėkite į šaldytuvą.
Reklama
3. Tada grietinėlę gerai išplakame. Kitame dubenyje išsukame rikota, sutirštintą pieną ir medų. Įmaišome išplaktą grietinėlę bei ištirpintą pravėsusią želatiną. Masę nedelsdamos supilkite į paruoštą tortinę, pabarstome cinamonu bei maždaug 3 valandoms dedame į šaldytuvą. Mėgaujamės:)
4. Pastebėjimas: Jeigu kremas bus šaltesnis už želatinos tirpalą viskas gali nepageidaujamai greitai imti stingti bei sušokti gabalais, bet jeigu taip nutiks – tai nėra didelė bėda. Indą su sušokusia mase įstatome į šilto vandens vonelę bei nepaliaujamai maišome iki vientisos masės.
5. Rekomendacija: Daugiau sūrio pyragų receptų rasite: Sūrio pyragai.