Burnoje tirpstantis sūrio pyragas (lengvai pagaminamas)

2018-09-08 Autorius Neringos blogas

Burnoje tirpstantis sūrio pyragas (lengvai pagaminamas)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • trapūs sausainiai: 125 gramų
    • riešutai: 50 gramų
    • sviestas: 50 gramų
    Sūrio masei:
    • rikota: 250 gramų
    • 36% plakamoji grietinėlė: 150 mililitrų
    • saldintas sutirštintas pienas: 0,5 indelio
    • želatina: 1,5 valgomojo šaukšto
    • vanduo: 25 mililitrų (želatinos ištirpinimui)
    • medus: 0,5 didelio šaukšto
    • cinamonas: kelių šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių riešutus pakepiname sausoje keptuvėje (aš šį kartelį naudojau graikiškus) bei sumalame – ne per daug. Sausainius sutriname elektriniu smulkintuvu. Sumaišome su riešutais bei užpilame tirpintu sviestu, viską gerai išmaišome.
  2. 2. Tuomet masę sudedame į tortinės formą (naudojau 18 centimetrų) bei gerai apspaudžiame tortinės dugną ir kraštus. Kol darysite įdarą tortinę padėkite į šaldytuvą.
  3. Reklama
  4. 3. Tada grietinėlę gerai išplakame. Kitame dubenyje išsukame rikota, sutirštintą pieną ir medų. Įmaišome išplaktą grietinėlę bei ištirpintą pravėsusią želatiną. Masę nedelsdamos supilkite į paruoštą tortinę, pabarstome cinamonu bei maždaug 3 valandoms dedame į šaldytuvą. Mėgaujamės:)
  5. 4. Pastebėjimas: Jeigu kremas bus šaltesnis už želatinos tirpalą viskas gali nepageidaujamai greitai imti stingti bei sušokti gabalais, bet jeigu taip nutiks – tai nėra didelė bėda. Indą su sušokusia mase įstatome į šilto vandens vonelę bei nepaliaujamai maišome iki vientisos masės.
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau sūrio pyragų receptų rasite: Sūrio pyragai.
Burnoje tirpstantis sūrio pyragas (lengvai pagaminamas)
Amerikietiškas pekano riešutų pyragas
(1)
Receptas: Cukinijos pyragas su šokoladu
(3)