Burokėlių ir avinžirnių užtepas

2018-02-27 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Burokėlių ir avinžirnių užtepas

Ingredientai

    • burokėliai: 1 nemažo (virto)
    • avinžirniai: 1 skardinės
    • žaliosios citrinos sultys: 1 šaukšto
    • alyvuogių aliejus: 3 šaukštų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • druska: 0,5 šaukštelio (naudota rausva Himalajų druska)
    • šviežiai malti juodieji pipirai: ketvirtadalio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į trintuvą sudedame susmulkintą burokėlį, avinžirnius bei sutriname iki norimos konsistencijos.
  2. 2. Tuomet į gautą sutrintą masę dedame išspaustą česnaką, pilame žaliosios citrinos sultis, aliejų, beriame druską bei pipirus. Viską gerai išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Po to patiekiame su duonos skrebučiais arba daržovių lazdelėmis. Skanaujame!