Cepelinai kitaip | Receptas

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Cepelinai kitaip | Receptas

Ingredientai

    Minklei:
    • virtos bulvės: 10
    • nevirtos bulvės: 10
    • krakmolas: 10 šaukštų
    • druska: pagal skonį
    Įdarui:
    • faršas: 400 gramų (buvo naudojamas kiaulienos faršas)
    • prieskoniai: pagal skonį
    • druska: pagal skonį
    • svogūnai: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje išvirtas bulves sugrūskite arba tiesiog sumalkite. Nevirtas bulves nuskuskite bei sutarkuokite stambios tarkos pagalba.
  2. 2. Įdėkite krakmolo, druskos bei viską suminkykite.
  3. 3. Tuomet įdarui susmulkinkite svogūną bei sumaišykite su kiaulienos (arba kitu mėgiamu) faršu. Pagardinkite prieskoniais, pipirais bei druska.
  4. 4. Tada iš minklės darykite paplotėlius, dėkite į vidų faršo įdarą bei formuokite nedidelius cepelinus. Turėtų gautis apie 20 cepelinų.
  5. 5. Po to užvirinkite vandenį bei įdėkite vieną šaukštą krakmolo. Pagamintus cepelinus dėkite į verdantį vandenį bei virkite maždaug 20 minučių. Skanaukite su grietine arba kitu mėgiamu padažu!

Marytė

Verdu tik tokius visada nes šeimynai patys skaniausi.
Atsakyti

Dalė

Per pusę virtų ur tarkuotų tikrai ne, neskanu

Nijolė

Ir kam dar tiėk krakmolo.Kažkas netaip.

Ingrida

Nes iširs cepelinai.
Atsakyti

Adėlė Daukšienė

Darbo mažiau, o skanu, kitaip nebedarau !
Atsakyti

undefined

Tarkuotų bulvių nenusunkti? Stambi tarka - kokia? Burokinė?
Atsakyti

Zita

Aš tarkuoju su morkine,bet galima ir burokine.Truputį ranka nuspaudžiu.Gaunasi ežiukai,bet kai išverda,niekas nepasakys,jog stambiai tarkuota.Skonis irgi cepelinų😁greita ir skanu🤗

ALFONSAS

KAM TIEK VARGT? KAS IVERTINS ŠITOKI TRIUSA ?SUPAPRASTINKIM IKI MINIMUMO ,VISUS PRODUKTUS I KATILA /BULVĖS NESKUSTOS VANDUO ŠALTAS /PAMAIŠOM ,VERDAM,IŠVIRUS BULVĖM NUSUNKIAM ,IR TAI BUS MĖSIŠKAS KISIELIUS ,LENGVAI SUTRAIŠKM BULVES, GRIETINĖS IR SKANAUS . /NEKREIPKIT DĖMESIO I LUPENAS, JOS SKIRTOS ŽARNYNO VALYMUI /
Atsakyti

Albina

Puikus receptas , 10 balų

Vidmantas

Mama niekada nedėdavo virtų bulvių, nes tai jau ne tikri cepelinai, o didžkukuliai. Kad tarkių masė neiširtų verdant dėdavo tik kiaušinius ir krakmolo gana nemažai. Ir visada valgyvadom tik su spirgučių su pakeptais svogūnais dažiniu.
Atsakyti

Vidmantas

Mama niekada nedėdavo virtų bulvių, nes tai nau ne cepelinai, o didžkukuliai. Kad tarkių masė neiširtų verdant dėdavo kiaušinių ir gana nemažai krakmolo. Valgydavos visada su spirgučių su pakeptais svogūnais dažiniu.
Atsakyti

Agnė

kartą susigundžiau pabandyti, pagalvojau sutaupysiu laiko... kad jūs žinotumėt kiek aš save bariau už tai, kad močiučių ir mamų išpuoselėtus receptus sugalvojau pakeisti va štai tokia nesąmone (patys skaniausi būtent tie tikrieji tarkuoti smulkia tarka, nusunkti, pridėta 1/3 nuo masės virtų bulvių), o tas burokinės tarkos bardakas, krakmolo bele kiek ir vis tiek nesąmonė. vyras suvalgė ir pasakė: "buvo skanu, bet daugiau tokių nedaryk" :D :D tai pats teisingiausias įvertinimas :D . jei turit išbandytus receptus, geriau jau ir darykit pagal juos ;)
Atsakyti

Rima

Tikrai labai skanūs, verdu kai nenoriu dėl 4 cepelinų terliotis, tai po kelias bulves paimu, superiniai ir neina atskirti nuo tikrų, tik tarkuoju smulkia morkų tarka.
Atsakyti

Teresė

manau, jeigu gaminti, tai taip kaip yra pagal klasikinius receptus, nes kitaip gaila darbo taip eksperimentuoti, o jeigu nepatiks, mušti kiaušinį į bulvių tešlą arba net kai kas į mėsą, tai jau išgalvoti receptai, jeigu kam patinka, tai gerai, kiekviena šeimininkė laisva, kaip jai labiau tinka.
Atsakyti
Sultinga marinuota kepta kiaulės karka rankovėje su bulvėmis
(11)