1. Pradžioje į šiltą vandenį suberiame mieles bei cukrų, išmaišome ir paliekame maždaug 10 minučių pastovėti, kol mielės suputos. Sudedame susmulkintą česnaką.
2. Tuomet miltus sumaišome su druska, persijojame bei beriame į tešlą. Užminkome minkštą elastingą tešlą. Minkome maždaug 10 minučių. Supilame aliejų bei dar kartelį perminkome. Kildiname maždaug 60 minučių, kol padvigubės.
Reklama
3. Po to sudedame smulkiai sutarkuotą sūrį bei vėl gerai viską išminkome. Padaliname tešlą į 10 gabaliukų. Iškočiojame juos į volelius bei iš jų surišame mazgelius. Galus pakišame po bandele ir dedame ją ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kildiname, kol padvigubės (apie 30–40 minučių). Pakilusias aptepame kiaušinio plakiniu bei kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20 minučių, kol pradės gražiai ruduoti. Skanaujame!
4. Pastebėjimas: Gaunasi labai gardžios bandelės. Aš pati labai mėgstu česnaką, todėl dėjau jo gerokai daugiau – bandelės buvo aromatingesnės. Labai tinka sumuštiniams.
5. Rekomendacija: Daugiau bandelių su sūriu receptų rasite: Bandelės su sūriu.