Mielinės tešlos bandelės su cinamonu

2024-02-23 Autorius WorldRecipes.lt

Mielinės tešlos bandelės su cinamonu
Ganėtinai greitos ir labai skanios pusryčių bandelės su cinamonu - mielinė tešla pakyla vos per valandą, o iškepa per 18 minučių. :)

Aš šį kartą gaminau bandeles-mazgelius bei apibarsčiau cinamonu su cukrumi, bet galimi bet kokie norimi variantai -  daryti mažutes apvalias bandeles ir pabarstyti pvz. sezamu. Arba galite pasitelkti savo fantaziją ir pagaminti savo norimas bandeles, nes ši mielinė tešla su sausomis mielėmis tikrai fantastiška ir nenikada nenuvilia!

Ingredientai

    • pieno: 250 mililitrų
    • sausų mielių: 1 valgomojo šaukšto
    • cukraus: 3 valgomųjų šaukštų
    • sviesto: 50 gramų
    • miltų: 13 valgomųjų šaukštų su kaupu
    • druskos: žiupsnelio
    Aptepimui: 
    • pieno: šlakelio (arba kiaušinio)
    • cukraus + cinamono: po 1 valgomąjį šaukštą

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pieną pašildykite iki kambario temperatūros, suberkite šaukštą cukraus ir mieles.
  2. 2. Palikite kelioms minutėms pastovėti.
  3. Reklama
  4. 3. Miltus išmaišykite su likusiu cukrumi, druska. Supilkite ištirpintą sviestą ir šiltą pieną. Minkykite tešlą, kol taps minkšta bei elastinga ir nebelips prie rankų.
  5. 4. Dėkite į dubenį išteptą aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir statykite į 50 laipsnių temperatūros orkaitę valandai.
  6. 5. Iš pakilusios tešlos atsignybkite po gabaliuką ir formuokite bandeles. Bandelėms-mazgeliams reikia iškočioti pailgą virvelę bei surišti ją į mazgą. Galiukus suplokite.
  7. 6. Paviršių patepkite pieno šlakeliu ir pabarstykite cukraus-cinamono mišiniu.
  8. 7. Dėkite į gerai įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite 18 minučių, kol gražiai pagelsta.
  9. 8. Patiekite ir skanaukite!
Mielinės tešlos bandelės su cinamonu
Mielinės tešlos bandelės su cinamonu
Grūdėtos bandelės su daug sėklų
(1)