Cezario salotos su krevetėmis, skrebučiais ir parmezano sūriu

2024-01-19 Autorius WorldRecipes.lt

Cezario salotos su krevetėmis, skrebučiais ir parmezano sūriu
Kaip paruošti skanias cezario salotas su krevetėmis jau esu rodžiusi. Šiandien nusprendžiau parodyti kiek kitokį variantą, bet tikrai ne prastesnį, o gal net geresnį. Jame naudosime parmezano sūrį, vietoje kietojo sūrio, kuris čia be galo tinka. Taip pat bus ir dar keletas minimalių pasikeitimų. Tad drąsiai dalinuosi ir šiuo receptu, kuris mūsų šeimos niekada nenuvilia. Mėginkite!

Ingredientai

    • Iceberg salotų: 2 lapų
    • pomidorų: 1
    • agurkų: 1
    • kiaušinių: 1 (+1 trynio)
    • krevečiųsu galvomis: 200 gramų
    • baltos duonos: 2 riekių
    • parmezano sūrio: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnako: 2 skiltelių
    • garstyčių: 1 valgomojo šaukšto
    • citrinos sulčių: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • alyvuogių aliejaus: 4 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia supjaustykite daržoves.
  2. 2. Tada krevetes apvirkite pasūdytame vandenyje su krapais ir citrinos sultimis maždaug 5 minutes, nulupkite galvas bei uodegas.
  3. Reklama
  4. 3. Kiaušinius išvirkite kietai.
  5. 4. Vieną trynį suplakite su aliejumi, garstyčiomis, citrinos sultimis, išspausta česnako skiltele, druska bei pipirais.
  6. 5. Pasiruoštu padažu pašlakstykite salotas.
  7. 6. Išdėliokite ant salotų krevetes ir kiaušinio skilteles.
  8. 7. Duonos kubelius dubenyje pašlakstykite aliejumi, druska ir išspausta česnako skiltele. Paskrudinkite orkaitėje.
  9. 8. Suberkite ant salotų skrebučius ir viską apibarstykite tarkuotu parmezanu.
  10. 9. Patiekite ir skanaukite!
Tikras cezario salotų padažas - cezario salotos su vištiena / krevetėmis ar lašiša
(7)
Tradicinės itališkos aštuonkojo salotos
(3)