Cezario salotos su traškia vištiena

2024-11-13 Autorius Rugilė - maistassielai

Cezario salotos su traškia vištiena
Cezario salotos su traškia vištiena - šios gaivios ir sočios salotos su traškiais vištienos gabalėliais gali būti puikus pietų pasirinkimas. Kefyre per naktį marinuota vištiena tampa itin minkšta ir švelni, o apvoliota prieskoninguose džiūvėsėliuose bei iškepta orkaitėje – įgauna malonią traškią plutelę. Šviežia romaninė salota, traškūs skrudinti duonos kubeliai su sūriu ir pagardai papildo vištieną, suteikdami salotoms malonų kontrastą tarp traškumo ir švelnumo. Paruoštas padažas su česnaku ir kreminiu aromatu apjungia visus komponentus į skanų, subalansuotą patiekalą.

Redaktorės Vaidos komentaras - jeigu paruoštos tinkamai, Cezario salotos man yra vienos skaniausių. Neišsigąskite ilgo ingredientų sąrašo, dauguma tai prieskoniai. Gamyba nėra sudėtinga ar įmantri. Tik labai rekomenduoju ruošiant padažą nepraleisti ančiuvių. Jų čia nedaug, bet suteikia papildomo skonio, kuris tiesiog būtinas šioms salotoms. 

Ingredientai

    • Romaninė salota
    • Parmezano sūris, plonai pjaustytas
    Vištiena:
    • Vištienos vidinė file: 300g
    • Kefyras: 1 stikl.
    • Druska: 1/2 arb. š.
    • Pipirai: 1/2 arb. š.
    • Česnako milteliai: 1/2 arb. š.
    • Džiūvėsėliai: 1 1/4 puod.
    • Malta raudonoji paprika: 1 arb. š.
    • Maltas česnakas: 1/2 arb. š.
    • Druska: 1/2 arb. š.
    Krutonai:
    • Šviesi ciabatta: 1 vnt. (maža)
    • Ypač tyras alyvuogių aliejus: šlakelis
    • Maltas česnakas: žiupsnelis
    • Druska: žiupsnelis
    • Pipirai: žiupsnelis
    • Parmezano sūris: maža saujelė (tarkuotas)
    Padažas:
    • Majonezas: 1/2 stikl.
    • Apelsinas: 0,5 vnt. (sultys)
    • Ančiuvių filė, 1 vnt.
    • Česnakai: skiltelė (labai nedidelė)
    • Parmezano sūris: 20g (tarkuotas)
    • Dižono garstyčios: 1/2 arb. š.
    • Vorčesterio padažas: 1/2 arb. š.
    • Druska: 1/8 arb. š.
    • Pipirai: 1/8 arb. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištieną sudėti į dubenį su kefyru ir prieskoniais, išmaišyti, uždengti ir palikti per naktį šaldytuve.
  2. 2. Džiūvesėlius sumaišyti su maltu česnaku, raudonąja paprika ir druska.
  3. 3. Mišinyje apvolioti vištienos gabaliukus ir išdėlioti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min, priklausomai nuo gabalėlių dydžio.
  4. 4. Duonelę supjaustyti didesniais kubeliais, sumaišyti su prieskoniais, sūriu ir aliejumi. Išdėlioti skardoje ir dėti į iki 180 C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 6-10 min arba kol gražiai apskrus.
  5. 5. Visus padažo ingredientus sudėti į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki kreminės tekstūros.
  6. 6. Romaninę salotą pasmulkinti ir išdėlioti lėkštėje. Ant viršaus išdėlioti vištienos gabalėlius, traškius krutonus ir parmezano griežinėlius.
  7. 7. Viską apšlakstyti paruoštu padažu.
  8. 8. Patiekti ir skanauti!
Cezario salotos su traškia vištiena
Receptų autorė maistassielai
Graikiškos salotos su feta ir alyvuogių bandele
(1)
Vaisių ir riešutų salotos
(2)
Kalafiorų salotos su sojos padažu
(3)