Chocoflan – kakavinis pyragas su pudingu

2019-05-12 Autorius Lithuanian in the USA

Chocoflan – kakavinis pyragas su pudingu

Ingredientai

    Karamelė:
    • cukrus: 100 gramų
    • vanduo: 50 mililitrų
    • citrinos sultys: 1 arbatinio šaukštelio
    Pudingo masė:
    • kiaušiniai: 5
    • kondensuotas saldus pienas: 395 gramų
    • pienas: 395 gramų (matuoti kondensuoto pieno skardine)
    • vanilės ekstraktas: 1 valgomojo šaukšto (arba vanilinis cukrus)
    Kakavinė masė:
    • miltai: 180 gramų
    • cukrus: 170 gramų
    • nesaldi kakava: 100 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • aliejus: 100 mililitrų
    • pienas: 100 mililitrų
    • kepimo milteliai: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kepimo indą gerai ištepkite sviestu arba margarinu (dugną bei sieneles).
  2. 2. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
  3. 3. Karamelė: Į keptuvę arba mažą puodą supilkite cukrų, vandenį bei citrinos sultis. Kaitinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies (maždaug 10 minučių), nemaišykite (nebent tik pačioje pabaigoje), kol gausite rudą karamelės masę. Kai karamelė pakankamai paruduos (turėtų būti ruda spalva), tada supilkite į kepimo indą, kad padengtų jo dugną. Palikite visiškai atvėsti.
  4. 4. Pudingo masė: Viename inde gerai sumaišykite pudingo masei skirtus ingredientus. Masę perkoškite per sietelį bei supilkite ant karamelės. Kepimo formą įstatykite į stiklinį indą (skirtą orkaitei) su vandeniu. Vanduo turi būti iki pusės kepimo formos sienelės. Pudingą kepkite orkaitėje apie 20 minučių.
  5. 5. Kakavinė masė: Visus kakavinei masei skirtus ingredientus sumaišykite viename inde. Maišykite iki vientisos masės, kol nelieka gumuliukų. Tuomet lėtai supilkite ant iškepusio pudingo, kepimo formą dėkite atgal į indą su vandeniu ir kepkite dar maždaug 40 minučių iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Kepimo pabaigoje patikrinkite mediniu dantų pagaliuku ar kakavinė masė iškepusi. Kai pyragas iškepa išimkite iš orkaitės bei palikite maždaug 30-50 minučių pravėsti. Paskui pyrago kraštus atsargiai apipjaukite, kepimo formą truputį pakratykite (kad pyragas atliptų nuo formos kraštų), ant kepimo formos uždėkite lėkštę, pyragą apverskite, truputį padaužykite ir nuimkite kepimo formą. Ir štai viskas – Jūsų pyragas pasiruošęs būti suvalgytas!
  6. 6. Pastebėjimas: Jeigu norisi mažiau pyrago masės, tada sumažiname kakavinės masės ingredientų kiekį perpus.
  7. 7. Pastebėjimas: Pyragą aš pati kepiau ganėtinai didelėje, žiedinėje kepimo formoje, bet pyragą taip pat sėkmingai galima iškepti ir bet kokioje kitoje kepimo formoje arba individualiose, mažesnėse kepimo formelėse.
  8. 8. Pastebėjimas: Lotynų Amerikos virtuvėje šis “Chocoflan“ pyragas dar yra vadinamas "neįmanomu pyragu". O "neįmanomu" jis turbūt pramintas dėl to, jog retai kada pamatysi pyrago ir pudingo derinį vienoje kepimo formoje! Dažniausiai kepama vienas arba kitas. Bet virtuvėje juk viskas įmanoma, jeigu tik labai norisi. Paragavus galutinio rezultato galiu pasakyti tik viena – tai nuostabus pyrago-pudingo derinys, kurio norisi dėtis į lėkštę vieną gabaliuką po kito.
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau kakavinių pyragų receptų rasite: Kakaviniai pyragai.
Chocoflan – kakavinis pyragas su pudingu
Receptas: Aguoninis pyragas
(1)