Cinamoniniai blynai su karamelizuotais obuoliais ir jogurtu

2017-10-17 Autorius Baking Secrets

Cinamoniniai blynai su karamelizuotais obuoliais ir jogurtu

Ingredientai

    Blynams:
    • miltai: 150 gramų
    • cinamonas: 1,5 šaukštelio
    • kepimo milteliai: 2 šaukštelių
    • druska: žiupsnelio
    • skystas medus: 1,5 šaukšto (arba klevų sirupas)
    • pasukos: 250 mililitrų (arba kefyras)
    • kiaušiniai: 4
    Karamelizuotiems obuoliams:
    • obuoliai: 3 (dideli)
    • cukrus: 2 šaukštų
    • cinamonas: 1 šaukštelio
    • sviestas: 30 gramų
    • skystas medus: 100 mililitrų (arba klevų sirupas)
    • obuolių sultys: 200 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje dubenyje sumaišome miltus, cinamoną, kepimo miltelius bei druską. Kitame dubenyje išsukame kiaušinių trynius, kefyrą bei medų. Įsijojame miltų mišinį bei atsargiai išmaišome.
  2. 2. Tuomet kiaušinių baltymus išplakame iki standumo bei dalimis įmaišome į tešlą. Įkaitiname keptuvę, įpilame šiek tiek aliejaus bei iškepame blynus.
  3. Reklama
  4. 3. Tada obuolius nulupame, išimame sėklas ir supjaustome griežinėliais. Apibarstome cukrumi bei cinamonu, išmaišome, kad obuoliai pasidengtų cinamoniniu cukrumi. Imame tą pačią keptuvę, kur kepė blynai, išlydome sviestą, sudedame obuolius ir pakepame maždaug 5 minutes, kol obuoliai pradės karamelizuotis. Po to supilame medų, sultis bei dar keletą minučių pakaitiname, kol padažas taps panašus į sirupą.
  5. 4. Tada blynus tiekiame su karamelizuotais obuoliais bei graikišku jogurtu. Jei obuolių nesinori, tiekiame su medumi bei graikišku jogurtu arba grietine, bus taip pat labai gerai. Skanaujame!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau cinamoninių blynų receptų rasite: Cinamoninių blynų receptai.
Cukinijų blyneliai
(3)
Tuno ir cukinijų blynai
(4)