1. Pradžioje dubenyje sumaišome miltus, cinamoną, kepimo miltelius bei druską. Kitame dubenyje išsukame kiaušinių trynius, kefyrą bei medų. Įsijojame miltų mišinį bei atsargiai išmaišome.
2. Tuomet kiaušinių baltymus išplakame iki standumo bei dalimis įmaišome į tešlą. Įkaitiname keptuvę, įpilame šiek tiek aliejaus bei iškepame blynus.
Reklama
3. Tada obuolius nulupame, išimame sėklas ir supjaustome griežinėliais. Apibarstome cukrumi bei cinamonu, išmaišome, kad obuoliai pasidengtų cinamoniniu cukrumi. Imame tą pačią keptuvę, kur kepė blynai, išlydome sviestą, sudedame obuolius ir pakepame maždaug 5 minutes, kol obuoliai pradės karamelizuotis. Po to supilame medų, sultis bei dar keletą minučių pakaitiname, kol padažas taps panašus į sirupą.
4. Tada blynus tiekiame su karamelizuotais obuoliais bei graikišku jogurtu. Jei obuolių nesinori, tiekiame su medumi bei graikišku jogurtu arba grietine, bus taip pat labai gerai. Skanaujame!