Čirviniai blynai su tarkuotais obuoliais

2024-11-04 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Čirviniai blynai su tarkuotais obuoliais
Čirviniai blynai su tarkuotais obuoliais yra puikus rudens desertas ar lengvas pusryčių patiekalas, kuriame susijungia obuolių saldumas ir subtilus cinamono aromatas. Šie blynai ne tik patiks visai šeimai, bet ir leis išnaudoti sodo obuolių derlių. Kiekvienas blynas alsuoja obuolių gaiva, kuri puikiai dera su švelnia blynų tekstūra. Čirviniai blynai yra gana maistingi, suteikiantys energijos ir puikiai tinkantys pradėti dieną.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Pienas: Galite naudoti augalinį pieną, pvz., migdolų, avižų arba kokosų, kuris suteiks papildomą skonio atspalvį ir tiks tiems, kurie netoleruoja laktozės.
  • Kiaušiniai: Norint blynus gaminti be kiaušinių, galite naudoti linų sėklų arba chia sėklų ir vandens mišinį – 1 šaukštas maltų sėklų + 3 šaukštai vandens pakeis vieną kiaušinį.
  • Cukrus: Galite pakeisti medumi, klevų sirupu ar ruduoju cukrumi, jei norite natūralaus saldumo.
  • Sviestas: Jei norite augalinio varianto, naudokite kokosų arba alyvuogių aliejų.

Patiekalo gaminimo patarimai

Kad blynai būtų dar skanesni ir sultingesni, obuolius sutarkuokite kiek stambiau, bet venkite sultis išspausti – jos suteiks blynams drėgmės. Įkaitinkite keptuvę prieš kepant, kad blynai iškart gražiai apskrustų ir nepriliptų. Jei norite blynų šiek tiek lengvesnių, tešlai galite pridėti šiek tiek kepimo miltelių.

Kalorijos

  • Viso: ~ 600 kcal
  • Porcijoje: ~ 300 kcal

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Cukrus: 2 v. š.
    • Pienas: 200 ml
    • Obuoliai: 2 vnt.
    • Druska: žiupsnelis
    • Cinamonas: žiupsnelis
    • Miltai: 300 ml
    • Tirpintas sviestas arba aliejus: 1 v. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruošiame tešlą: Į dubenį įmušame kiaušinius, įberiame cukrų, druską ir cinamoną.
  2. 2. Išsukame šluotele, kol masė tampa vientisa ir putota.
  3. Reklama
  4. 3. Įpilame skystuosius ingredientus: Supilame pieną bei tirpintą sviestą arba aliejų, išmaišome, kol viskas tolygiai susijungia.
  5. 4. Įmaišome miltus: Pamažu beriame miltus, nuolat maišydami šluotele, kad neliktų gumulėlių, kol gauname skystoką, bet vientisą tešlą.
  6. 5. Įdedame obuolius: Obuolius nulupame ir sutarkuojame burokine tarka.
  7. 6. Įmaišome juos į tešlą, kad obuolių gabaliukai pasiskirstytų po visą tešlą.
  8. 7. Kepame blynus: Gerai įkaitintoje čirvinių blynų keptuvėje pilame nedidelį kiekį tešlos, kad blynas būtų vientisas.
  9. 8. Kepame tol, kol blynas tampa auksinės spalvos ir gražiai iškepa iš abiejų pusių.
  10. 9. Santrauka: Čirviniai blynai su tarkuotais obuoliais yra puikus rudens skanėstas, kuris pradžiugins tiek vaikus, tiek suaugusius. Šis receptas puikiai tinka, kai norisi saldaus, bet tuo pačiu ir sveiko deserto ar pusryčių.
Pikantiški varškėčiai su voveraičių padažu
(1)
Mini blynai pusryčiams
(10)