1. Iš pradžių nulupkite vieną didelę cukiniją. Pjaukite išilgai perpus bei išimkite sėklas. Vieną dalį sutarkuokite per burokinę tarką, o kitą supjaustykite maždaug 1 centimetro dydžio klubeliais. Įberkite dvi stiklines cukraus, vieną arbatinį šaukštelį citrinos rūgšties ir įpilkite 0,5 litro vandens. Šį turinį troškinkite maždaug 20 minučių. Na, kol cukinija taps tarsi skaidri.
2. Tuo tarpu, kol troškinasi, pasiruoškite kitas daržoves. Į troškintuvą dėkite 500 gramų sutarkuotų per burokinę tarką morkų, 500 gramų kubeliais supjaustytų svogūnų, 500 gramų kubeliais supjaustytų paprikų ir vieną stiklinę aliejaus. Viską troškinkite maždaug 15 minučių. Turinį supilkite į ištroškintą cukiniją.
Reklama
3. Tuomet dar pridėkite 500 gramų supjaustytų pomidorų, tris kubeliais supjaustytus apelsinus, vieną šaukštą druskos, dvi supjaustytas česnako skilteles ir 0,5 litro stiklainį pomidorų padažo. Viską troškinkite maždaug pusvalandį. Nepamirškite vis pamaišyti, nes gali prisvilti....
4. Po to visą gėrį supilkite į iškaitintus stiklainius. Apverskite dangteliu žemyn bei palaukite tol, kol atvės. Laukite žiemos (jei sulauksite) ir mėgaukitės:)
Eliutė .pamėginsiu pasigaminti , dėkui už patarimą
Atsakyti
Atsakyti