Desertas: Jogurtinė panakota su mėlynių padažu

2018-07-30 Autorius Medėjos blogas

Desertas: Jogurtinė panakota su mėlynių padažu

Ingredientai

    • vanduo: 0,25 stiklinės
    • želatina: 1 pakelio
    • cukrus: trečdalio stiklinės
    • pienas: 1,5 stiklinės
    • grietinėlė: 0,5 stiklinės
    • graikiškas jogurtas: 2 stiklinių
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    Mėlynių padažui:
    • mėlynės: 4 stiklinių
    • vanduo: 0,25 stiklinės
    • balzaminis actas: 3 valgomųjų šaukštų
    • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į karštą vandenį įmaišome želatiną bei paliekame maždaug 10 minučių išbrinkti. Nedideliame puode ant nedidelės ugnies užviriname su viena stikline pieno. Nuimame nuo ugnies bei maišome, kol cukrus ištirps.
  2. 2. Tuomet dideliame dubenyje sumaišome likusį pieną, grietinėlę bei jogurtą. Supilame pašildytą pieną bei želatiną, gerai išmaišome. Po to įmaišome citrinos sultis.
  3. 3. Tada supilame panakotą į indelius. Uždengiame bei paliekame bent jau 2 valandas šaldytuve.
  4. 4. Mėlynių padažui užverdame mėlynes su vandeniu, paverdame maždaug 5 minutes. Nedideliame dubenyje maišome balzaminį actą bei krakmolą, kol krakmolas ištirps. Supilame į mėlynių padažą bei paverdame dar maždaug 5 minutes (arba kol padažas patirštės). Nuimane nuo ugnies bei įmaišome likusias mėlynes. Atvėsiname prieš patiekdamos su panakota. Skanaujame!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.