Desertas: Mėtinė panakota su aviečių žele

2018-06-22 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Desertas: Mėtinė panakota su aviečių žele

Ingredientai

    • riebi grietinėlė: 250 mililitrų
    • pienas: 250 mililitrų
    • cukrus: 80 gramų
    • želatina: 10 gramų
    • šviežių mėtų šakelės: kelių
    • aviečių želė: 1 pakelio (galima naudoti ir kito skonio)
    • vanduo

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių želatiną užmerkiame šaltame vandenyje, kad išbrinktų. Mėtas sutriname prieskonių grūstuvėje su cukrumi.
  2. 2. Tuomet puode pakaitiname grietinėlę, pieną bei mėtas su cukrumi, kai tik užvirs, nukaičiame. Įmaišome išbrinkusią želatiną bei laukiame, kol ištirps. Paliekame vėsti iki kambario temperatūros, po to perkošiame, kad neliktų mėtų, ir supilstome į indelius, kuriuose patieksime desertą. Statome į šaldytuvą, kol sustings.
  3. Reklama
  4. 3. Tuo tarpu, želę paruošiame, kaip nurodyta ant pakuotės, tik pilame mažiau vandens, išmaišome, kad ištirptų bei atvėstų.
  5. 4. Kai indeliuose jau sustingta desertas, užpilame ant viršaus želę bei dedame atgal į šaldytuvą, kad ji sustingtų. Skanaujame!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
Obuolių trupiniuotis
(7)